Annons:

Stor på Tiktok – nu är han klar för 1 maj i Hultsfred

Ola Möller, tv, talar på 1 maj i Hultsfred. Här tillsammans med Alexandra Svensson och John Lång vid hans besök i Hultsfred, när man satte fokus på sociala medier. Foto: Privat

Stor på Tiktok – nu är han klar för 1 maj i Hultsfred

En tidigare statsminister förra året, nu en riksdagsledamot med drygt 12 000 följare på Tiktok som ska förstamajtala i Hultsfred. Tommy Rälg, Arbetarekommunens ordförande, berättar hur den idén växte fram.

Annons:

Det finns mer att önska kring partiets användande av sociala medier tyckte Socialdemokraterna i Hultsfred och kontaktade ett riktigt proffs på området, som finns inom de egna leden.

– Riksdagsmannen Ola Möller från Helsingborg var hos oss för att prata om IT, Facebook och Tiktok. Han är jätteduktig på den delen, steget efter Magdalena Andersson, med sina 12 300 följare på Tiktok och 13 000 på Facebook, säger Tommy Rälg.

Vill engagera fler ungdomar

Utifrån det växte idén fram att engagera honom att tala på 1 maj, ett arrangemang som genomförs ihop med Vänsterpartiet och LO-facken.

– Vi hade ett möte där det diskuterades och vi tyckte det är som klippt och skuret. Vi vill engagera fler unga och Ola Möller pratar med ungdomar på ungdomars vis.

”Ändå stort”

Förra året väckte Socialdemokraterna i Hultsfred en del uppmärksamhet genom att engagera tidigare statsministern Stefan Löfven. 

– Det här är inte riktigt lika stort, men ändå stort. Nästa år kommer vi nog ha samma kvalité som Löfven, säger Tommy Rälg hemlighetsfullt.

Är det ett önsketänkande eller har ni någon storhet till på G?

– Vi har på G, vi har sagt vi ska vara "värst i klassen". Vi är också det enda 1 majfirandet som har två tåg, ett riktigt plus att smalspåret kör samtidigt till Folkparken, det gör oss lite unika.

Håller sitt jungfrutal

Under dagen ger också oppositionsrådet Alexandra Svensson sitt jungfrutal.

– Det blir spännande, det kommer handla om både Hultsfred och övrigt. Talar gör också GS-fackets Rasmus Nyberg och Lennart Beijer delar ut Vänsterpartiets kulturpris.

Marschen går från Tors plan med Vena Musikkår i spetsen, för barnen finns det hoppborg och popcorn och Johanna Wright underhåller.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt