Annons:

Hultsfredsdagen går mot rekord –

Jenny Nilsson ser fram emot ett välfyllt torg på fredag. Intresset är rekordstort i år, så hela Köpingsparken och en del av gågatan kommer också fyllas med knallar. Foto: Lotta Madestam

Hultsfredsdagen går mot rekord – "Blivit ett begrepp"

Hultsfredsdagen slår rekord med 50 knallar och flera nyheter i det fullmatade programmet.
– Hultsfredsdagen har definitivt blivit ett begrepp, säger Jenny Nilsson inför fredagen.

Annons:

Jenny Nilsson hade trott att det skulle räcka med Köpingsparken och nya torget för att bereda alla knallar plats. När bokningarna inte stannade av fick hon tänka om och ta till även delar av gågatan.

– Det är över 50 knallar anmälda, jämfört med cirka 40 förra året, säger Jenny Nilsson, som är ansvarig för torghandeln och jobbar med Hultsfred Handels stora event.

Det betyder rekord, så här stor har Hultsfredsdagen aldrig varit.

– Jag tror aldrig torget kommer vara så välfyllt igen, säger hon glatt över engagemanget.

Vad tror du är anledningen till att Hultsfredsdagen växer sig större?

– Jag började jobba med det tidigare, började ringa runt till folk och marknadsföra arrangemanget redan i januari och jag har fått anmälningar även idag (läs måndag) från knallar som jag kontaktat tidigare och som bestämt sig nu. Det är dessutom ett bredare sortiment, det är inte många aktörer med samma produkter så det är ett väldigt utbud.

Många nyheter

Det finns många nyheter bland utbudet, som ost och oliver, kikare, ölkorv, kanderade nötter och en tjej med gårdsbutik i Mönsterås har något så udda som en köttvagn, där hon säljer kött och andra delikatesser över disk. För att ge några exempel.

– Tivolit kommer med nya karuseller som införskaffats under året, någon blir det premiär för i Hultsfred, och vi har även bokat Clownen Mike för baren, säger Jenny Nilsson som tror mycket på en annan nyhet för året.

– Vi kommer ha bingo i vårt serveringstält på eftermiddagen, det tror vi kommer locka många och på kvällen blir det öltält som Hultsfred Handel arrangerar, så överskottet går tillbaka till orten och framtida aktiviteter.

För musiken svarar Hurley & The Blue Dots, Dolly Dots och DJ Strömbom.

Har Hultsfredsdagen blivit ett begrepp bland folk?

– Ja, det har det definitivt. Folk vet att vi gör bra grejer och att det är bra försäljning, mycket folk i rörelse och många glada.

Vad är din känsla inför fredagen?

– Det är med en go känsla jag räknar ner dagarna, säger Jenny entusiastiskt. Det är väldigt påkostat, det hade inte gått utan våra sponsorer. Det är en hel del företagare som bidragit till att vi kunna göra det i den här storleksordningen. Jag tror det här kommer bli jättebra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt