Annons:

  • Bygge ger arbete åt flera lokala företag –

    Den gamla materialboden blev för liten, så nu byggs en ny på kyrkogården i Hultsfred. På bild Jörgen Petersson med Simon Rydén och Victor Karlsson i bakgrunden. Foto: Lotta Madestam

  • Bygge ger arbete åt flera lokala företag –

    Så här blir det färdiga resultatet. Skiss: Byggkonsult Jönsson AB

Bygge ger arbete åt flera lokala företag – "Kommer bli jättebra"

Aspelands pastorat har vuxit ur sin materialbod. Nu investeras drygt 2,2 miljoner kronor i en ny på kyrkogården i Hultsfred. Det ger arbete åt flera lokala företag i branschen.
– Det här är det största vi gjort åt kyrkan, säger Simon Rydén, Rydén & Petersson Byggtjänst i Virserum.

Annons:

Det är en mångårig process som nu kommit till byggstart. 

– Jag har nog hållit på med det här sedan 2020 någon gång. Nu har vi fått godkänt av både länsstyrelsen och kommunen. Det kommer bli jättebra, säger Jörgen Petersson, kyrkogårds- och fastighetschef.

Lastbilarna blivit stora

Den gamla materialboden revs för ett par veckor sedan och arbetet har gått i gång med det nya.

– Vi behöver en större materialbod för sopsortering och material som grus, jord och annat vi använder. Lastbilarna har blivit så stora att de inte längre tog sig in i den gamla, vilket gjorde det problematiskt att bland annat hämta sopcontainrarna, säger Jörgen Petersson.

I samband med det utökas med ett förråd med sex fack, två med tak och fyra utan. Även det en följd av att allt i maskinväg expanderar.

– Samtidigt lägger vi om dagvattnet så vi får ett reservupplag för skyfall, så vi bromsar upp i systemen för att det inte ska bredda över.

Gett arbete åt lokala företag

Den här satsningen har gett arbete åt flera lokala företag.

Rydén & Petersson Byggtjänst i Virserum vann upphandlingen och har i sin tur anlitat underentreprenörerna Jonssons Entreprenad och Hjalmar Ohlssons Elbyrå, båda Virserumsföretag.

– Det är trevligt att vi får även sådana här jobb. Vi har gjort en del åt kyrkan tidigare, men aldrig så här stort, säger Simon Rydén, delägare på byggföretaget.

Totalt rör det sig om en investering på drygt 2,2 miljoner kronor, inkluderat en del reparation och underhåll.

– Vi gör det här för att skapa bättre arbetsmiljö, det måste vara bra tillgänglighet för vår personal som är vår bästa och viktigaste resurs, säger Ulla Lisedahl, kyrkorådets ordförande.

Byggnaden beräknas vara klar för slutbesiktning vecka 28.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt