Annons:

Här ska nya fartkameror sättas upp i Hultsfreds kommun

Två trafiksäkerhetskameror kommer att sättas upp på en väg i Hultsfreds kommun under 2019.

Annons:

För en tid sedan gick Barometern ut med information om att Trafikverket vill sätta upp nya fartkameror i Kalmar län. 

Planen är att 23 kameror ska sättas upp och det handlar i huvudsak på sträckor där hastigheten sänks från 90 till 80.

– Vi här i Kalmar län blivit tilldelade 23 nya kameror men de kommer inte komma upp förrän 2019 så det dröjer ett tag till. Besluten tas i februari, sen väntar en lång process innan de kommer på plats. Det vi har gjort är att vi har fått tilldelat på vilka sträckor vi ska få kameror och hur många kameror det ska vara på varje sträcka. Vi har tittat ut lämpliga platser, säger Malin Davou, åtgärdssamordnare på Trafikverket, till Dagens Hultsfred.

Här ska kamerorna sättas upp

Två av de 23 kamerorna är inplanerade på riksväg 23 mellan Virserum och Målilla.

– Ja, det stämmer. Vi har satt ut två platser där vi tycker det är lämpligt att ha kameror på den sträckan. Vi vill ha en i början av sträckan och en i slutet så det blir en i närheten av Målilla och en i närheten av Virserum. Det är viktigt att de sprids ut, säger Malin Davou.

Var på sträckan ska de sättas upp?

– Det finns några kraftiga kurvor när man kör ut från Virserum så där ska vi sätta en av kamerorna. Den andra ska vi sätta vid Melsjön innan man kommer fram till Målilla.

Beslut tas på nationell nivå

Det finns i dag inga kameror på sträckan mellan Virserum och Målilla men under 2019 är tanken att nya kameror ska bli verklighet.

– Var man ska placera kamerorna någonstans är något som beslutas på nationell nivå. Man har gjort en hastighetsöversyn över landet och när man tittat på var dessa kameror ska sättas upp så handlar det om sträckorna där hastigheten går från 90 till 80. Många av dem som finns med i hastighetsöversynen ska få kameror under 2019.

Enligt Barometern ska övriga 17 kameror placeras på riksväg 31 mellan länsgräns Kronoberg och Nybro (fyra stycken), riksväg 37 mellan länsväg Kronoberg och Högsby (sex), riksväg 40 mellan Mariannelund och Gladhammar (fem) och riksväg 28 mellan länsgräns Blekinge och Eriksmåla (sex).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt