Annons:

Campus Hultsfred kan inte hålla sin budget – möts av kritik

Campus Hultsfred har problem med att hålla sin budget och får kritik för det. Nu svarar campuschefen Pär Kågefors på kritiken. Foto: Ossian Mathiasson

Campus Hultsfred kan inte hålla sin budget – möts av kritik

Campus Hultsfred har svårt att nå en ekonomi i balans. Revisorerna har reagerat starkt på det i flera år och anser att åtgärderna är bristfälliga.

Annons:

Revisionen skriver i sin rapport att det inte genomförts tillräckliga och konkreta åtgärder på Campus Hultsfred för att komma tillrätta med sin dåliga ekonomi.

Verksamheten har under de senaste åren återkommande redovisat underskott som inte åtgärdats. Revisorerna skriver att anledningarna till underskotten inte är främmande för verksamheten och dokumentation av åtgärderna i styrelsens protokoll uppfyller inte kraven.

Underskott på 100 000 kronor 2017

Pär Kågefors, campuschef på Campus Hultsfred, har lämnat ett svar till revisorerna där han förklarar hur man följer upp ekonomin och att man har ständig kontakt med controller från ekonomiavdelningen som bistått Campus Hultsfred i frågor kopplat till redovisningen och varit till stor hjälp vid utredning av anledningar till de senaste årens underskott.

De senaste åren har man haft ett stort underskott mot budget och enligt prognosen för 2017 blir det preliminära resultatet på ett underskott på 100 000 kronor.

– Underskottet är mycket lägre än vad det har varit tidigare år. Det känns bra att det går åt rätt håll och jag tycker att Campus Hultsfred har jobbat hårt tillsammans med ekonomikontoret och har bättre kontroll på det. Man har kontinuerlig kontakt med controller som har gjort att man har blivit bättre, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun.

"Viktigt att man håller den"

Att Campus Hultsfred har svårigheter med att hålla ekonomin i styr är inget som gläder Rosander.

– Har förvaltningen lagt fram en budget är det viktigt att man håller den, säger Rosander.

Projektet Campus i Småland (Västervik, Vimmerby och Hultsfred) går vidare och utökas fram till 2020, vilket leder till en tät kontakt och avrapportering till kommunstyrelsen.

Kågefors skriver även att kostnader måste tas för att åstadkomma ansökningshandlingar till yrkeshögskoleutbildningar och då föreligger det en risk om inte utbildningarna skulle bli beviljade.

”Detta skapar en svår ekonomisk balansgång. Tanken är dock att en stor del av dessa projektkostnader ska kunna finansieras inom ramen för projektbudgeten för Campus i Småland”, skriver Pär Kågefors i sin kommentar till revisionsrapporten.

Kommunstyrelsen kommer följa Campus Hultsfreds verksamhet och projektet Campus i Småland. Under året ska de utvärdera om Campus Hultsfreds budget överensstämmer med kommunens långsiktiga ambitionsnivå för Campus Hultsfreds verksamhet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt