Annons:

Reno Norden lämnar området:

Åke Nilsson, ordförande i ÖSK, tror att det kommer bli bra med GDL som ansvarig för sophämtningen i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Reno Norden lämnar området: "Det mesta har trots allt funkat"

RenoNorden tackar för sig och överlåter renhållningsverksamheten till GDL Transport AB.
Åke Nilsson, ordförande i ÖSK, tror att det kommer bli bra.
– Det är skönt att vi ser att det har gått i lås, säger han.

Annons:

På fredagseftermiddagen kom beskedet att Reno Norden AB har ingått i en överenskommelse om överlåtelse av renhållningsverksamheten i tre kommuner (Högsby, Vimmerby och Hultsfred) till GDL Transport AB.

– Vi har stått och tittat på under den här tiden och känt till att Reno Norden har haft denna kontakt med GDL. Nu har vi fått avgöra om vi vill godkänna detta avtal och det gör vi, säger Åke Nilsson, ordförande i Östra Smålands kommunalteknikförbund.

Det som händer nu är att GDL tar över uppdraget från den 1 april 2018 och enligt Åke Nilsson är det viktigaste att säkra en renhållningsverksamhet som alla invånare är nöjda och belåtna med.

– Den 1 april kör de igång arbetet med en gång, vi på ÖSK ska göra allt vi kan och det jobbet körs igång omedelbart. Det handlar om diskussioner och förberedelser tillsammans med GDL så övergången blir smidig och att vi kan minimera driftstörningar i samband med övergången och i den fortsatta verksamheten, säger Åke Nilsson.

Växt mycket i storstäderna

Strulet med entreprenören Reno Norden har fått många missnöjda kunder att reagera sedan juli 2016 då de började i de tre kommunerna.

– Många invånare har framhållit och tyckt att vi ska anlita någon annan sopentreprenör, som till exempel GDL. Skulle vi bryta allt hade det blivit en ny upphandlingsprocedur och den situationen ville vi undvika. Vi har helt enkelt inte velat störa dem, det viktiga är att vi har ett avtal som lever vidare, säger Åke Nilsson.

Hur ser du på deras insats?

– Det mesta har trots allt funkat men sen har det varit för mycket driftstörningar. Det har RenoNorden varit medvetna om och det är diskussioner som vi har haft med dem.

Vad har Reno Norden angett för skäl till att de lämnar?

– Det handlar egentligen om två saker. De har vuxit mycket i storstadsregionerna under tiden och sen har man ingen verksamhet här i närheten. Så fort ett fordon slutat fungera har det blivit problem, man har inte hittat några lösningar.

"Stora och seriösa"

GDL är en lokalt förankrad aktör som man har goda erfarenheter av att samarbeta med.

– Vi hade GDL som entreprenör innan vi införde det nya systemet. De är stora, seriösa och jag är säker på att de kommer sköta det på ett bra sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt