Annons:

Väntat besked kom i dag – arbetet har försenats med fyra månader

I dag kom domen där förvaltningsrätten avslår en privatpersons överklagan angående äldreboendena i Hultsfreds kommun. Det var ett väntat besked, enligt Lars Rosander (C). Foto: Ossian Mathiasson

Väntat besked kom i dag – arbetet har försenats med fyra månader

Det kom inte som någon större överraskning. Förvaltningsrätten avslår överklagandet om bildandet av en ekonomisk förening för äldreboendena i Hultsfreds kommun.
– Det var väntat, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Hultsfreds kommuns äldreboenden ska renoveras och rustas upp de närmaste åren. 

En överklagan från Helmut Bergström gör dock att man inte kommit igång. Han reagerade på höstens fullmäktigebeslut där kommunen sålde sina äldreboenden och bildade en kooperativ hyresgästförening med Riksbyggen för att renovera och bygga ut boendena för de äldre. 

Väntat avslag på överklagandet

Det har gjort att de har fått invänta förvaltningsrättens dom i ärendet.

I dag kom den och det blev som väntat avslag på privatpersonens överklagande. De anser att allt har gått rätt till och Lars Rosander har varit lugn hela tiden.

– Vi förväntar oss inget annat än att förvaltningsrätten går på vår linje, jag är säker till hundra procent. Som det ser ut just nu så blir det ett par månaders fördröjning men det är inte hela världen eftersom vi har en plan fram till 2024, sa Lars Rosander till Dagens Hultsfred i början av året med anledningen av att renoveringen försenas.

Arbetet har försenats rejält

Efter dagens besked skriver Rosander att hela processen har försenat arbetet med ungefär fyra månader, varav en månad beräknas kunna arbetas ikapp.

– I praktiken innebär det att byggstart på om- och tillbyggnad av 23 nya rum med nytt tillagningskök på Hemgården i Målilla och byggande av trygghetslägenheter vid Ekliden i Virserum har senarelagts med 3 månader.

Nu startar processen ned att bilda den ekonomiska föreningen och förbereda underlag för kommande upphandlingar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt