Annons:

150 ungdomar har chans till sommarjobb i Hultsfred

Hultsfreds kommun erbjuder även i år feriepraktik för ungdomar inom kommunala verksamheter, föreningar och privata näringslivet. Foto: Ossian Mathiasson

150 ungdomar har chans till sommarjobb i Hultsfred

Sommaren kan tyckas långt borta. Men redan nu börjar det bli dags för kommunens ungdomar att börja fundera över att söka sommarjobb.
Även i år samarbetar kommunen med det privata näringslivet.

Annons:

Förra sommaren fanns möjlighet att få feriepraktik på privata företag i Hultsfreds kommun. Det kommer det göra även i år. 

Inom det privata näringslivet finns det ett 15-tal platser att söka. Detta är möjligt tack vare Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank och Virserums Sparbank som finansierar hälften av lönen. Den andra hälften betalas av arbetsplatsen som tar emot ungdomarna.

Vi tycker att det är viktigt att våra ungdomar får en möjlighet att komma ut och prova på arbetslivet. De får en chans att tjäna lite extra pengar och kanske upptäcka något som de inte tidigare visste om arbetslivet. Förhoppningsvis upptäcker de rentav något som de blir verkligt intresserade av och som både kan inspirera och motivera till framtida studier och yrkesval, säger Gunnel Olsson Örbäck, Virserums Sparbank, och Daniel Lang, Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank, i ett pressmeddelande. 

"Hoppas på stort intresse"

Inom kommunala verksamheter och lokala föreningar finns ungefär 130 platser till förfogande och ungdomarna får tack vare sommarjobbet möjligt att prova på samt se och lära för framtiden.

Arbetet sker under tre veckors tid och ungdomarna arbetar sex timmar om dagen, totalt 90 timmar.

Sista ansökningsdagen är den 8 april.

– Som tidigare så är det 16-åringarna som har förtur till platserna. Vi hoppas på ett stort intresse och att ungdomar från hela kommunen väljer att söka feriepraktikplatser, säger Therese Johansson, arbetsmarknadshandläggare på Hultsfreds kommun.

Hultsfreds kommuns arbetsmarknadsenhet anordnar praktiken i samarbete med utvecklingskontoret. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt