Annons:

Neddragningarna kommer fortsätta: ”När, var och hur är inte bestämt”

22 av Hultsfreds Bostäders lägenheter har sagts upp av Migrationsverket och under 2018 kommer avvecklingen fortsätta. Foto: Ossian Mathiasson

Neddragningarna kommer fortsätta: ”När, var och hur är inte bestämt”

Migrationsverket har sagt upp 22 lägenheter i Hultsfreds kommun och ännu fler ska det bli.
– Ja, det stämmer. När, var och hur är inte bestämt. Det kommer sätta sig successivt under våren, säger William Vitikainen på Migrationsverket.

Annons:

Migrationsverket har börjat sin avveckling i Hultsfreds kommun och på kort tid har 22 lägenheter sagts upp.

Under hösten lämnade de 15 lägenheter och ytterligare sju lägenheter vid årsskiftet, båda avvecklingarna skedde i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. 

"Kommer minska ytterligare"

Förklaringen är att färre asylsökande söker sig till Sverige och då har behovet av boenden minskat.

Migrationsverket jobbar med att minska sitt boendebestånd allt mer i hela landet och Hultsfreds kommun kommer påverkas hur man än vrider och vänder på det.

– Vi vet att vi kommer minska ytterligare i Hultsfreds kommun, vi har redan minskat beståndet i Stålhagen. Vi har haft en dialog med Hultsfreds kommun och Hultsfreds Bostäder och jag försöker vara så öppen som möjligt utifrån vad jag vet och hur vår planering ser ut. Det är där vi står just nu, säger William Vitikainen på Migrationsverket och fortsätter:

– Vi påverkas av hur Migrationsverket i stort minskar sitt boendebidrag och det är för tidigt att säga ifall man är ute efter vilken tid det ska ske och hur många platser som berörs.

"Vill inte säga för mycket"

I dagens läge har Migrationsverket 178 lägenheter kvar hos Hultsfreds Bostäder – 112 i Stålhagen, 45 i Virserum och 21 i Silverdalen.

Hur många av dessa lägenheter ska sägas upp?

– Det är oklart. Vi är inne i en minskande trend över hela landet, vi vet inte var det stoppar och hur det kommer se ut på respektive ort. Det kommer ske successivt, jag vill inte säga för mycket.

Vad händer nu?

– Under våren kommer jag ha en löpande dialog med kommunen och bostadsbolaget och så fort jag får planering och besked angående boendebeståndet i Kalmar län så ska de informeras. Jag kommer göra det så tidigt som möjligt, det blir garanterat under våren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt