Annons:

Extra poliskontroller nästa vecka: ”Finns där vi inte brukar finnas”

Från och med i morgon och under veckan satsar polisen extra mycket på nykterhetskontroller i trafiken.

Extra poliskontroller nästa vecka: ”Finns där vi inte brukar finnas”

Under nästa vecka satsar polisen i hela landet extra på trafikkontroller med speciellt fokus på att kontrollera nykterheten.

Annons:

Från och med måndag kommer polisen att kontrollera nykterheten i trafiken lite extra. 

Trafikveckan pågår i hela landet under nästa vecka och är också gemensam inom EU. Polisens huvudsyfte är i huvudsak att uppmärksamma faran med att köra onykter och att stoppa missbruk.

"Finns där vi inte brukar finnas"

Polisen i Hultsfred och Vimmerby skriver på sin Facebooksida att kontrollerna kommer genomföras och spridas, både i tid och rum.

”Vi kommer att finnas på platser där vi inte brukar finnas och vi kommer följa upp tips vi har fått och stå där vi vet att det förekommer rattonykterhet. Syftet är att få bort onykterhet från trafiken och att erbjuda hjälp till de som kör berusade eller påverkade”, skriver de på sin Facebooksida.

Vill ha tips under veckan

Många av förarna som kör onyktra har ett pågående missbruk och polisen menar att man har ett gott samarbete med socialtjänsten och länsstyrelserna och kan erbjuda snabb hjölp mot missbruket.

Polisen är tacksamma om de får in tips och information från allmänheten om man tror att någon kör berusad eller narkotikapåverkad. Då ska man ringa 114 14. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt