Annons:

Hultsfreds upprop: ”Plundra oss inte på vår polis!”

Hultsfreds kommun har startat ett upprop för fler poliser i kommunen. Foto: Hultsfreds kommun

Hultsfreds upprop: ”Plundra oss inte på vår polis!”

Sett till antalet invånare har Hultsfreds kommun överlägset flest våldsbrott och sexualbrott i den norra delen av länet. Kommunen är allt annat än nöjd med polisbemanningen – och startar nu ett upprop på Facebook.
”Vi gillar vår polis – plundra oss inte på den!” skriver kommunen på sin hemsida.

Annons:

2016 ökade befolkningen i Hultsfred med 4,9 procent – det är mest i landet. Skälet är kommunens stora mottagande av nyanlända.

Men polisbemanningen på stationen i Hultsfred har minskat. Nu kräver kommunen ändring – och har dragit igång uppropet ”Plundra oss inte på vår polis!”.

I juni skrev kommunledningen ett öppet brev till flera statliga instanser där man menade att polisens närvaro i kommunen passerat en kritisk gräns.

 "Skulle vara tolv anställda"

I dag har stationen i Hultsfred två utredare, en stationspolis, en utryckningspolis på 80 procent och en kommunpolis på 50 procent.

”Vid omorganisationen inom polisen 2010 bestämdes att det skulle vara tolv anställda på polisstationen i Hultsfred, varav sex poliser i yttre tjänst. Verkligheten är som synes en annan”, skriver kommunen.

 "Plundra oss inte på den!"

I den norra delen av länet har Hultsfred överlägset flest våldsbrott och sexualbrott sett till antalet invånare. Man är också i topp när det gäller bedrägeri- och förfalskningsbrott samt skadegörelse.

”När det gäller vårt lokalpolisområde ligger Hultsfreds kommun i topp när det gäller antalet anmälda brott på fyra av nio punkter. I yttre tjänst (utryckningspolis i polisbil) finns idag en ensam polis kvar som jobbar 80 procent. Vi hoppas med detta upprop att de som bestämmer på statlig nivå ska få upp ögonen för polisbristen i vår kommun. Vi gillar vår polis – plundra oss inte på den!” skriver kommunen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt