Annons:

Synoptik i Hultsfred tredje bäst i landet

3343 glasögon har Hultsfredsborna samlat in till biståndsorganisationen Optiker utan gränser. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Synoptik i Hultsfred tredje bäst i landet

Trea i Sverige.
Hultsfredsborna har lämnat in 3 343 glasögon till Synoptik i Hultsfred som sedan skänks till medmänniskor i Peru.

Annons:

3343 glasögon samlade Hultsfredsborna in till biståndsorganisationen Optiker utan gränser och årets insamling gav totalt 73 948 glasögon.

Hultsfredsborna var tredje bäst på att samla in glasögon av alla orter där Synoptik finns i landet.

– Våra kunder visar ett fantastiskt engagemang och är med och sprider budskapet om insamlingen varje år, säger Lotta Landqvist, butikschef på Synoptik i Hultsfred, i ett pressmeddelande.

"Gjort en fantastisk insats"

I slutet av mars åker Synoptiks egen hjälporganisation Optiker utan gränser till Peru där man kommer utföra synundersökningar och priva ut glasögon till medmänniskor på plats.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla Hultsfredsbor som lämnat in sina glasögon till butiken, de har verkligen gjort en fantastisk insats. Att vi återigen får in tiotusentals glasögon innebär att vår hjälpdelegation ännu bättre kan matcha rätt glasögon till rätt person. Vi vet att av dem vi hjälper på våra resor är en majoritet kvinnor och många av dem har aldrig tidigare haft råd med glasögon, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik, i pressmeddelandet. 

Synoptiks butik i Östersund samlade in överlägset flest glasögon (5 457 stycken) och tvåa kom Täby centrum (3 601).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt