Annons:

Klagomål på ovårdad tomt – ärendet har avslutats

En person har klagat på att en av grannfastigheterna i Silverdalen var ovårdad och nu har miljö- och byggnadsnämnden valt att avsluta ärendet. Foto: Ossian Mathiasson

Klagomål på ovårdad tomt – ärendet har avslutats

Miljö- och byggnadsnämnden har vid sitt senaste sammanträde valt att avsluta ett ärende gällande en ovårdad tomt i Silverdalen.

Annons:

Det var i augusti förra året som ett klagomål inkom angående en ovårdad tomt. I detta fall gällde det gräsmattor som inte klippts under en längre period, vilket resulterat i ett ovårdat utseende för omgivningen och för intilliggande grannar. 

Byggnaden verkade också obebodd men trots det stod verandadörren öppen så att eventuella obehöriga kunde använda byggnaden som tillfällig bostad utan fastighetsägarens vetskap. Det ansåg grannen vara en olägenhet, då obehöriga människor i vissa fall rörde sig ut och in under dygnets alla timmar och förde med sig störande ljud under sena kvällar och nätter. 

Ärendet avslutas

Miljö- och byggnadsförvaltningen gjorde sedan ett platsbesök och bedömningen var att tomten inte var ovårdad. 
Man såg dock att dörren in från altanen var öppen och ett brev skickades till en c/o-adress där fastighetsägaren var registrerad men brevet skickades tillbaka där man hade kryssat i att personen flyttat från adressen. 

Nu har miljö- och byggnadsnämnden beslutat att avsluta ärendet då de tycker att tomten inte är ovårdad och dess tekniska egenskapskrav bedöms inte påverkade. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt