Annons:

Nu är det p-skiva som gäller på Coop-parkeringen

De nya skyltarna är uppsatta och från och med nu gäller p-skiva på den centrala Coop-parkeringen i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Nu är det p-skiva som gäller på Coop-parkeringen

Sedan i torsdags gäller parkeringsskiva för parkering utanför Coop i Hultsfred. Nu är det ett krav när du ska ställa bilen där.
– Vi har väntat på att det ska bli vår så vi kan sätta upp skyltarna, säger Jan Oscarsson, fastighetschef på HKIAB.

Annons:

Från och med nu ska du ha en p-skiva i sitt fordon om du ska parkera på Coop-parkeringen i centrala Hultsfred. Vardagar mellan klockan 8–18 krävs nu p-skiva och under tre timmar får du sedan parkera på den platsen.

Man gör förändringen för att det ska bli bättre parkeringsmöjligheter i centrala Hultsfred. 

Här kan du hämta p-skiva

Parkeringen är gratis och p-skivor finns att hämta på tre platser i centrala Hultsfred: Coop Konsum, Smått & Gott och i kontaktcenter på Hultsfreds kommun. 

– Skyltarna sattes upp i torsdags och det blev till slut längre parkeringstid, från två till tre timmar. Ingen kommer få böter de första veckorna. Vi kommer se till att de som parkerar där får en lapp om att de parkerar på en parkeringsplats där p-skiva gäller nu. Det blir en mjukstart och om några veckor finns risken för parkeringsböter om man står där mer än tre timmar, säger Jan Oscarsson. 

Tittar ni på att införa p-skiva på flera parkeringar?

– Vi ska utvärdera och se vad som händer med den här parkeringen först så jag kan inte säga att vi tittar närmare på det, säger han. 

Det är Securitas som kommer utfärda böteslappar till de bilister som inte följer reglerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt