Annons:

  • Eleverna gladdes över Sundhages besök:

    Under tisdagen föreläste Pia Sundhage för alla elever på Prolympia i Virserum och det var en toppengrej för eleverna. Foto: Privat

  • Eleverna gladdes över Sundhages besök:

    Pia Sundhage och Carin Andersson Närklin.

  • Eleverna gladdes över Sundhages besök:

    Under dagen blev hon intervjuad av kompisambassadens styrelse som består av Johanna Nilsson, Lovisa Österberg och Anes Asic.

Eleverna gladdes över Sundhages besök: "Mycket skratt och glädje"

Under dagen fick alla elever på Prolympia i Virserum chansen att lyssna på damlandslagets förra förbundskapten Pia Sundhage.
– Det var mycket skratt och glädje, säger Tina Bågenhammar, rektor på Prolympia.

Annons:

I samband med att Pia Sundhages första stipendium på 50 000 kronor delades ut till Moa Anderssons minnesfond i våras lovade Pia Sundhage att komma till Prolympia för en föreläsning. 

Moas mamma, Carin Andersson Närklin, är lärare på skolan och under träffen med Sundhage berättade hon om Virserums nya multisportarena och det stora sportintresset på skolan. 

Inställt flyg

Då bestämde sig damlandslagets förra förbundskapten för att hon ville åka dit och under tisdagen gjorde hon två föreläsningar på Prolympia i Virserum. Först var det eleverna i årskurs 1–4 som fick chansen och sedan årskurs 5–9. 

– Alla elever har fått lyssna på henne och även gjort intervjuer och ställa frågor. Eleverna har gjort lite research på henne och tyckte att det var extra roligt och betydelsefullt att hon kom till just Virserum då hon nobbat två inbjudningar att åka till Vita huset och träffa presidenterna George Bush och Barack Obama, säger Tina Bågenhammar. 

Men dagen började inte särskilt bra då hennes flyg från Bromma till Växjö blev inställt på tisdagsmorgonen. 

– Hon gav inte upp för det, hon ville verkligen komma till Virserum och hittade ett flyg som gick till Ronneby i stället så vi hämtade upp henne där i stället, säger Bågenhemmar. 

"Var helt inne i det"

Under en av föreläsningarna blev Sundhage intervjuade av kompisambassadens styrelse som består av Johanna Nilsson, Lovisa Österberg och Anes Asic. 

– Det blev en bra diskussion med eleverna där många frågor handlade om jämställdhet. Hennes föreläsningar var motiverande och lätta att lyssna på. Hon sjunger gärna om sina minnen, bjuder på sig själv och visade bland annat en hel del filmklipp från de olika OS-turneringarna, säger hon. 

Vad sa Pia Sundhage om dagen?

– Hon tyckte att det var roligt, hon är inte van vid att prata inför barn och ungdomar då hon inte trodde att de skulle lyssna men hon fick en positiv bild. Eleverna var helt inne i det och lyssnade på vad hon hade att säga. 

Senare i år ska hon komma tillbaka till Virserum för att föreläsa för personalen på Virserums sparbank. 

– Då hoppas vi kunna göra som så att hon besöker oss igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt