Annons:

Så ser tillgängligheten ut på kommunens skolor

Östra Smålands kommunalteknikförbund har gått igenom tillgängligheten på skolorna i Hultsfreds kommun, bland annat Lindblomskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser tillgängligheten ut på kommunens skolor

En rapport om ökad tillgänghet på Hultsfreds kommuns skolor och förskolor har gjorts. I mångt och mycket är den god.

Annons:

Mikael Pettersson, avdelningschef på fastighet på ÖSK, kom och rapporterade om ökad tillgänglighet och hur det ser ut med hissar på Hultsfreds kommuns skolor och förskolor på barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde. 

På de flesta skolor och förskolor är tillgängligheten om man är rörelsehindrad fullt godkänd men de största problemen finns på Lindblomskolan i Hultsfred. Det handlar om hur man tar sig mellan a- och d-byggnaden, tillgängligheten i källaren d-byggnaden, övre plan i a-huset och rampen i a-huset. 

Bygger hissar på skolor

På två skolor i Hultsfreds kommun – Emådalsskolan i Mörlunda och Venhagskolan i Målilla – håller man på att bygga hissar. 

– De ska vara klara till sommaren och man planerar för att installera ytterligare en hiss på en skola. Det måste avsättas pengar till det i en budget först och det finns inget beslut på det i dagsläget. Det saknas till exempel hiss på Silverdalens skola, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

När skolmodulerna som finns i kommunen sattes upp tog man beslut om att inte sätta in några hissar där.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt