Annons:

  • När Putte Svensson Sahlin fick tillbaka sin väska med Hultsfredsfestivalens alla programblad blev det känslosamt. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lars Rönnlund, kommunchef på Hultsfreds kommun, får en rejäl kram av Putte Svensson Sahlin.

Känslosam invigning för Putte: ”Rörde upp en del känslor”

Invigningen av Hultsfred – The Walk blev känslosam för Putte Svensson Sahlin, en av Hultsfredsfestivalens grundare, när han fick en present på scenen.
Han fick en väska som innehöll festivalens alla programblad, samma väska som han gav till Hultsfreds kommun i samband med konkursen för åtta år sedan.
– När jag fick se väskan så förstod jag vad det var. Det rörde upp en del känslor, säger han.

Annons:

Det var i slutet av kommunalrådet Lars Rosanders tal som han lämnade över en present till Putte Svensson Sahlin tillsammans med kommunchefen Lars Rönnlund. 

I en plastkasse hade de förvarat en väska som innehöll alla programblad från festivalerna som hölls i Hultsfred. Efter konkursen 2010 åkte Putte upp till kommunhuset och lämnade över det till Rosander och Rönnlund. 

Nu fick han tillbaka de gamla festivalminnen och det blev en känslosam stund på Valhall.

– Om jag minns historien rätt så gick vi i konkurs 2010, det var en rätt svart period i mitt liv. Jag kommer inte igång så mycket men jag vet att jag åkte upp till kommunhuset och lämnade över Rockpartys historia i denna väska till er. Här har ni historien, nu är det slut, sa Putte Svensson Sahlin som blev rörd till tårar samtidigt som hela publiken applåderade.  

"Antingen stryk eller kram"

Både Rosander och Rönnlund fick varsin hjärtlig kram av Hultsfredsprofilen. 

– Vad skönt, vi visste inte hur det skulle gå. Antingen skulle vi få stryk eller en kram, säger Lars Rönnlund precis efter Putte Svensson Sahlin kramat om kommunchefen och kommunalrådet. 

Han fick även en väst som gör att man känner musiken när man tar på sig den. Putte fick testa den samtidigt som han lyssnade på en låt. 

– Jag kände det i hela kroppen, det var fantastiskt. Det var som att stå på Hawaiiscenen, det enda skillnaden var att man var ensam, säger han. 

Lars Rönnlund:

– Det kan vara en maskin för de som vill ha en förstärkt upplevelse när de går The Walk.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt