Annons:

  • Förstörda blommor i Virserum

    Återigen har det förstörts saker runt om i Virserum. Den här gången slets blommorna bort från lådorna på bron vid Strandvägen och parkbänkar har kastats i ån. Linus Karlsson som arbetar med att sköta kommunens parker och planteringar säger att det började i maj och än så länge bara hänt i Virserum. Foto: Privat

  • Skadegörelse i Virserum.

    Förstörda blomplanteringar i Virserum. Foto: Privat

  • Ny skadegörelse i Virserum - blomlådorna på bron tömda

Ny skadegörelse i Virserum - blomlådorna på bron tömda

Helg efter helg har det vandaliserats i Virserum sedan försommaren. Senast var det blomlådorna på bron vid Strandvägen som tömts på växter men det har även slängts parkbänkar i ån.

Annons:

Det var Linus Karlsson på parkavdelningen som på måndagen lade upp bilderna på de tomma blomlådorna. På sociala medier och han fick många svarsinlägg där boende i Virserum tröttnat på skadegörelsen som återkommer helg efter helg.

"Inte Virserum igen"

- Det var i morse när vi gjorde vattenrundan som vi såg att blommorna var uppslitna, tydligen har det varit så sedan lördagskväll. Det har kastats parkbänkar i ån som vi håller på att ta upp nu. Det är inte bara i helgen det har förstörts grejer. Såhär har det varit sedan i maj; blommor, bänkar, lekparkens nya gunga. Man är så less när man kommer med jobbet varje måndag eller när någon hör av sig om en skadegörelse. Då tänker man "inte Virserum igen".

Har ni liknande problem runt om i kommunen?

- Nej, det är Virserum som sticker ut. I år är det där vi haft skadegörelse.

 Kommer att polisanmäla

Linus berättar att det finns iakttagelser som gjorts och att han kommer att polisanmäla skadegörelsen. Tyvärr är det något han har behövt göra förr och än har det inte fått stopp på tilltagen. För flera år sedan blev parkavdelningen tillfrågad om att sätta upp blomlådor på bron men de var skeptiska till om de skulle få vara ifred:
- Vi tänkte att de kommer inte få vara ifred men det var lugnt i fem – sex år så vi testade igen men nu slits blommorna upp gång på gång. Det sker i helgerna på fredagar till lördagar så det är väl antagligen någon yngre.

Knyta näven i fickan räcker inte

Under semesterveckorna är det räddningschef Michael Hesselgård som ansvarar för trygghetsjouren i Hultsfreds kommun. När Dagens Hultsfred kontaktar honom på måndagseftermiddagen har han ännu inte fått in någon polisanmälan om skadegörelse eller någon meddelande från allmänheten:
- Det heta tipset är att polisanmäla. Det är det främsta man ska göra. Att bara knyta näven i fickan och skriva på sociala medier gör bara att man skriver av sig inför andra. Sedan tar det stopp där och vi som ansvarar för tryggheten kanske inte ens vet om det. Vi vill komma åt grundproblemet och få statistik så det gå att bevisa. Det är både tråkigt och det kostar när det här pågår.

Annons:

Stefan Härnström

redaktion@dagenshultsfred.se

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt