Annons:

Favorit i repris – konsert till förmån för Musikhjälpen i Vena

Aspelands pastorat anordnar även i år en konsert till förmån för Musikhjälpen i Vena. Foto: Ossian Mathiasson

Favorit i repris – konsert till förmån för Musikhjälpen i Vena

Precis som i fjol arrangeras en välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen i Vena kyrka. På torsdag blir det musik från lokala musiker och målet är att slå förra årets notering på 31 400 kronor.
– Jag hoppas att vi kan slå förra årets siffra, säger Helena Lundborg-Svensson, som är kantor i Vena kyrka och har styrt upp konserten.

Annons:

Att de samlade in över 31 000 kronor förra året till Musikhjälpen var långt över kyrkans förväntningar. 

Nu får den uppskattade idén en fortsättning. På torsdag blir det välgörenhetskonsert med musikquiz i Vena kyrka till förmån för Musikhjälpens insamling. Årets musiktema är melodifestival och konserten blir ett intressant schlageräventyr där åhörarna får visa sina kunskaper. 

– I år har vi den nya idén med musikquiz. De som vill vara med får en talong där man är med och lyssnar på låtarna och anger artist och årtal. Det blir lite extra kul, säger Helena Lundborg-Svensson. 

"Blir en rolig säsong"

Kyrkans förhoppning är att man ska kunna komma upp i 30 000 kronor igen. 

– Jag hoppas att vi får en god uppslutning och att vi kan samla in pengar så vi når upp dit igen. Jag tror att det blir en rolig kväll, säger hon. 

Vad betyder det att ni kan arrangera en sådan konsert?

– Vi visar att det finns en stark sammanhållning och som besökare ser man att det finns mycket musik i Vena som är en väldigt liten ort. Vi har även några musiker som inte kunde vara med. 

"Barnkören är jättepeppade"

Hon har en god känsla inför konserten och förberedelserna är i full gång. 

– Vi känner oss nästan klara. Vi har övat järnet med körerna och det är roligt att sjunga lite annat. Barnen i barnkören är jättepeppade.

I lördags började insamlingen med frukost i Sockenstugan i Vena på initiativ från Vena församlingsråd. Man åt frukost för 20 kronor och hela förtjänsten går oavkortat till Musikhjälpens insamling. 

Fakta

De musikaliska akterna på välgörenhetskonserten: 

Vena & Lönneberga kyrkokörer, Patricia Birgersson, Vena-Kristdala manskör, Glädjekören, Vena Voice, Vena musikkår, Ann-Christine Larsson, Vena & Hultsfred barnkörer samt Helena Lundborg-Svensson och Conny Svensson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt