Annons:

Årets insamling slog rekord – med knapp marginal: ”Tacksamma”

Madelene Karlsson Askevik och Helena Lundborg-Svensson, initiativtagarna till insamlingen "Vena musikliv räddar liv”, skänkte över 32 000 kronor till Musikhjälpen. Foto: Ossian Mathiasson

Årets insamling slog rekord – med knapp marginal: ”Tacksamma”

Insamlingen ”Vena musikliv räddar liv” gav 32 218 kronor till Musikhjälpen.
– Det är helt fantastiskt. Vilket avslut på det här året. Vi är otroligt glada, stolta och tacksamma för allas hårda jobb, säger Madelene Karlsson Askevik.

Annons:

Den senaste månaden har det funnits flera aktiviteter knutna till insamlingsbössan ”Vena musikliv räddar liv” och årets resultat landade på finfina 32 218 kronor. Det innebär att förra årets insamling slogs med drygt 800 kronor och insmalingen avslutades i söndags. 

– Det handlar inte om att vi ska slå något rekord, det viktigaste är att vi gör något och visst är det kul att det gick så bra, säger Helena Lundborg-Svensson.

Har temat klart för 2019

Välgörenhetskonserten i Vena kyrka i slutet av november gav 10 500 kronor i kontanter och drygt 8 000 i swish och kyrkfrukosten renderade i några tusenlappar. 

Det som gjorde att man slog förra årets rekord var den lyckade jullördagen i Sockenstugan i Vena där det fanns försäljning av traditionellt mathantverk, lotterier, konst- och fotoutställning och andra aktörer. 

Hur går tankarna inför nästa år? 

– Jag hoppas givetvis på en fortsättning eftersom vi redan har ett tema klart. I så fall blir det filmmusik till välgörenhetskonserten. Församlingsrådet är på och vi är glada för att det finns så många som ställer upp, säger Helena Lundborg-Svensson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt