Annons:

Musik och sång för välgörande ändamål:

Madelene Karlsson Askevik är med och arrangerar en ny välgörenhetskonsert i Vena kyrka. Foto: Ossian Mathiasson

Musik och sång för välgörande ändamål: "Glad för det vi får ihop"

För tredje året i rad arrangeras en välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen i Vena kyrka. Om de kan slå förra årets notering på 32 218 kronor spelar mindre roll för initiativtagaren Madelene Karlsson Askevik.
– Jag kommer vara glad för det vi får ihop, säger hon inför torsdagens konsert.

Annons:

31 400 kronor 2017. 32 218 kronor 2018. De senaste två årens välgörenhetskonserter till förmån för Musikhjälpens insamling har gett bra klirr i kassan. 

– När vi samlade in 31 400 kronor 2017 så hade jag inte en aning om hur vi skulle bräcka en sådan succé i fjol men det gjorde vi. Vi fick in ännu mer pengar, det trodde jag inte. Det har inte varit vår drivkraft att slå rekord men det är helt fantastiskt att vi har kommit upp i dessa belopp. Vi har dragit in pengar till något bra, säger Madelene Karlsson Askevik. 

På torsdag väntar den tredje raka välgörenhetskonserten i Vena kyrka med Vena församlingsråd som arrangör. Madelene Karlsson Askevik går inte in med inställningen att slå fjolårets rekord. 

– Jag kommer vara glad för det vi får ihop. Pengar kommer vi få in men om vi slår förra årets summa eller inte kan man inte veta. Det är inte heller något som jag har som drivkraft, säger hon. 

Nervös initiativtagare

Även i år känner hon en viss nervositet och frågar sig om hur många besökare som dyker upp på torsdagens konsert.

– Ja, faktiskt. Jag är jättenervös. Jag hoppas givetvis att folk vill komma på en sådan grej men det är klart att man undrar när man sitter jobbar med det ensam på sin kammare, säger hon och fortsätter:

– Det ska bli jättekul, det är en rolig grej att arrangera. Jag är så himla glad över att vi gjorde det för tre år sedan och har fortsatt att göra det. Folk är så villiga att ställa upp.

Hur ser du på programmet som ni har fått ihop?

– Jag ser fram emot vårt gedigna program, vi har till och med fått banta programmet då det var vissa som hade flera låtar. Vi fick ta bort några låtar för det skulle bli alldeles för långt annars och det är bra att det är åt det hållet. Även i år kör vi ett musikquiz med fokus på filmmusik. 

"Ett gemensamt evenemang"

Madelene Karlsson Askevik kom med initiativet för tre år sedan och vill inte ta åt sig hela äran. 

– Även om initiativet kom från mig och att jag ser till att det händer igen så är det ett gemensamt evenemang för alla som är med. Konserten heter ”Vena musikliv räddar liv” och det är musiklivet i Vena som är med och arrangerar konserten.

Fakta

De spelar på torsdagens välgörenhetskonsert i Vena: 

Vena musikkår, Vena-Lönneberga kyrkokörer, Vena-Kristdala manskör, Vena Voice, Helena Lundborg Svensson och Conny Svensson, Patricia Birgersson och Melker Djurstedt, Glädjekören och Steso Songs (Karolina Stenström).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt