Annons:

Musikförening fick stipendium: ”Håller kommunens rykte gott”

Brita Carlsson och Britt-Marie Schwab från Aspelands musikförening tog emot musikpaviljongens stipendium på drygt 11 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Musikförening fick stipendium: ”Håller kommunens rykte gott”

För fjärde året i rad delades Hultsfreds musikpaviljongs stipendium ut. I år gick stipendiet på 11 211 kronor till Aspelands Musikförening.
– Det är alltid trevligt att få pengar för en kassör som har hållit på att räkna pengar i 20 år, sa Brita Carlsson från scenen.

Annons:

I fyra år har stiftelsen Hultsfreds musikpaviljongs stipendium delats ut och pengarna som dök upp när stiftelsen lade ner sin verksamhet är tillägnade kulturella personer eller kulturföreningar. 

I år gick stipendiet till Aspelands Musikförening. På plats för att ta emot stipendiet på kommunfullmäktiges julsamkväm var kassören Brita Carlsson och styrelseledamoten Britt-Marie Schwab och utdelare var kultursekreteraren Ingela Heldebro och kommunalrådet Lars Rosander. 

– Hultsfreds kommun ger oss varje år ett väldigt generöst bidrag som gör att vi kan hålla den kvalité som vi vill hålla. Det kommer en del världsartister till oss och vi brukar även haffa de nya musikerna som kommer bli stora innan de blir dyra, säger Brita Carlsson.

Hon riktar ett stort tack till kommunen för det årliga bidraget och stipendiet på drygt 11 000 kronor. 

– Kommunen är väldigt generösa och det tackar vi för. Vi har ett gott rykte och musiker kommer gärna till oss. Vi försöker hålla musikkommunens rykte gott när det gäller konstmusik. 

Fakta

Motivering: "För sin aldrig sinande entusiasm och  engagemang där de år efter år erbjuder oss kommuninvånare ett brett konsertutbud av hög kvalitet. Aspelands firar i år 25 år som musikförening och fortsätter att stärka intresset för konstmusik i kommunen. De arbetar särskilt för att stötta unga musiker och för att nå en bred publik i alla åldersgrupper och generationer. Aspelands musikförening ger ett lyft till vår musikkommun och är och fortsätter att vara till stor glädje för oss alla".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt