Annons:

Pristagare i chock: ”Hällde kaffebönor i tevattnet”

Gert Schuld från Målilla blev chockad när han fick beskedet att han skulle få årets kulturstipendium. Foto. Ossian Mathiasson

Pristagare i chock: ”Hällde kaffebönor i tevattnet”

Konstnären och skulptören Gert Schuld från Målilla fick årets kulturstipendium i Hultsfreds kommun. På frågan om han blev överraskad och chockad så är svaret enkelt.
– Jag såg att jag hade hällt kaffebönor i tevattnet när jag fick beskedet. Så stor var förvåningen och glädjen, säger Gert Schuld.

Annons:

Det var en förmiddag för några veckor sedan som Gert Schuld var i full färd med att fixa frukost som han fick beskedet att han är kommunens kulturstipendiat och belönas med 10 000 kronor. 

– Det kom som en total överraskning. Jag hade precis satt tevattnet på spisen när telefonen ringde. Det var en man med en lustig röst som sa gratulerar flera gånger men jag tänkte att jag inte har vunnit något och jag spelar inte Bingolotto. I början fattade jag inte vad han hette men det var Tommy (Svensson Pöder, nytillträdd kultur- och fritidschef), säger Gert Schuld. 

Han fick då veta att kommunen hade tilldelat honom årets kulturstipendium. 

– Jag blev förvånad, kände mig helt väck och under tiden har jag lagt te i vattnet så att det kunde dra. Sedan fattade jag att jag hade vunnit, jag blev otroligt glad och då insåg jag att jag hade hällt kaffebönor i tevattnet. Så stor var förvåningen och glädjen, säger han. 

Fakta

Motiveringen: "För sitt spännande konstnärskap och den fantastiska trädgård han byggt upp. Med sina skulpturer i en mängd olika material tillsammans med trädgårdens utformning har Gert skapat en kreativ oas. En oas som inspirerar med alla sina konstnärliga intryck, där man också kan finna lugn, strosa runt på små skogsstigar, vila blicken på dammspegeln eller sätta sig på en bänk för att samla intrycken. Gert Schuld är med sin konst och sitt personliga uttryckssätt en färgstark konstnär uppskattad av vår kommun och av våra besökare".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt