Annons:

Skolungdomar besökte Makerspace: ”En del av den röda tråden”

Makerspace i Hultsfred fick dubbla studiebesök med totalt 70 elever för en tid sedan.
– Det är där vi fångar upp de yngre eleverna på en bredare front och sen hoppas vi att det ska göra dem intresserade för att gå en högre utbildning, säger Joachim Fasth på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

I tisdags kom 40 elever från årskurs 9 på Ankarsrums skola till Hultsfred för att se hur det additiva teknikcentret fungerar och hur det nystartade industriprogrammet använder utrustningen i sin utbildning. 

Makerspace fick även chansen att visa upp sin verksamhet och det gav eleverna chans att prova på olika stationer som visar kopplingar mellan modern teknik, utbildning i skolan och framtidens jobb. 

– Det är viktigt med en röd tråd genom grundskola, gymnasium, yrkeshögskolan och sedan vidare ut i arbetslivet, säger Joachim Fasth på Hultsfreds gymnasium.

"En del av den röda tråden"

Eleverna fick information på olika stationer i Makerspace och Additivt Teknikcenter. 

– Tanken är att visa vilka utbildningar som finns i vår region och vad Hultsfred kan erbjuda under och efter gymnasietiden. Information och studiebesök för skolungdomar är en del av den röda tråden som knyter ihop skola och näringsliv, säger han. 

Även 30 elever från Prolympia i Virserum besökte Makerspace. 

– Vi har haft gymnasieelever som har åkt till Virserum och undervisat yngre elever i framför allt svenska. Detta var en rolig avslutning under lättsamma former med prova på-aktiviteter, säger Fasth. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt