Annons:

  • VIMMERBYBORNA ÖPPNAR NYTT PADELCENTER

    Nu öppnar Nicklas Samuelsson och Mathias Westerling ett padelcenter i Ulrika och Michael Eklunds företagshotell.

  • VIMMERBYBORNA ÖPPNAR NYTT PADELCENTER

VIMMERBYBORNA ÖPPNAR NYTT PADELCENTER

Nicklas Samuelsson och Mathias Westerling är mest kända för sin tid i Vimmerby IBK. Nu öppnar duon ett padelcenter i Vimmerby under 2019.
– Vi har gjort en cool resa hittills, säger de.

Annons:

I somras spelade Mathias Westerling och Nicklas Samuelsson sin första padeltennismatch. Att säga att de blev frälsta är ingen överdrift.

Nu har duon bestämt sig för att öppna ett eget padelcenter i Vimmerby. Mathias och Nicklas har hittat rätt med Ulrika och Michael Eklund – och blir först in på Eklunds företagscenter.

– Vi hade tittat på flera befintliga lokaler och nästan gett upp, men så dök det här upp. Det känns fantastiskt bra. Det är mycket goda idéer och lösningar vi har hittat tillsammans. Hade det inte varit för Michael och Ulrikas satsning, så hade det inte blivit något av det här, säger Mathias Westerling.

Den första kontakten togs vid en lunchrast, då Nicklas Samuelsson cyklade förbi Michael Eklund.

– Vår första tanke var inte att det skulle bli ett padeltenniscenter förstås, men det är lite häftigt att det man minst tror blir verklighet ibland. Nicklas kom förbi och var lite lurig, och undrade om det var bara för industrier. På den vägen är det, säger Michael Eklund.

"Gått snabbt"

Nu är det helt klart att duon tar 57 procent av företagshotellet till det nya padelcentret. Det innebär två banor, omklädningsrum och ett kontor.

– Det är roligt att ha det första kontraktet i hamn och det är inget litet kontrakt heller. Det blir väldigt spännande. Jag tror att det här kommer bli något bra för hela kommunen och folk i närområdet, säger Ulrika Eklund.

Från första matchen i juli tills idén om ett eget center beskriver Westerling och Samuelsson som en intressant resa.

– Det har gått snabbt från att vi spelade vår första match tills vi sitter här med en padelhall. Det är en cool resa. Det har verkligen klickat i samarbetet och vi känner att tajmingen är rätt. Inledningsvis trodde vi inte att det skulle gå att lösa, men det har blivit ett pussel som vi har lagt allteftersom, säger de.

Igång under 2019

Tanken är att padelhallen ska öppna under det första halvåret 2019.

– Garanterat under nästa år och jag hoppas verkligen det blir före sommaren, säger Michael Eklund.

– Det börjar redan ta form och vi siktar på att flytta in så fort som möjligt, kanske i mars någon gång. Men ett första datum när öppningsmatchen spelas är förstås svårt att säga, säger Mathias Westerling och Nicklas Samuelsson.

Båda två kommer att sköta det här parallellt med sina vanliga jobb, men försöka att spendera så mycket tid det går i padelcentret.

– Vi har inte en aning om vart det här tar vägen i slutändan, men det känns fantastiskt roligt att ta padeln till Vimmerby. Att det dessutom blir i nya och fräscha lokaler är fantastiskt. 

Ulrika Eklund och Michael Eklund spenderar mycket tid i Västervik och där är det nästan omöjligt att få tag i en tid, säger de.

– Det är en sport för alla som går spikrakt uppåt. Det är jättesvårt att hitta tider och alla verkar spela den, säger Ulrika Eklund.

– Vi har sett allt från sjuåringar till 80-åringar som har spelat. Det är män som kvinnor, pojkar som flickor. Det är verkligen en idrott för alla som börjar bli jättepopulär, säger Nicklas Samuelsson.

"Rätt häftigt"

Det kommer gå att spela från tidig morgon till sen kväll.

– Det kommer finnas ett bokningssystem, så det inte behöver vara bemannat hela tiden. Det kommer vara för både allmänheten och företag med olika evenemang. Det kommer gå att boka olika abonnemang också, men det ska vara öppet för alla. Det finns oändliga möjligheter. Det är populärt med lunchpadel, frukostpadel och after work-padel. Vi tittar även på något form av ligaspel till våren.

– Inget säger att det inte kommer att funka här. Det kan nog bli rätt häftigt.

Fakta

Padeltennis, eller endast padel, är en racketsport som är som störst i Spanien och Latinamerika. Det första världsmästerskapet i padel hölls 1992. 

Spelet anknyter till flera andra tidigare etablerade former av minitennis, men har egna regler för spelet, poängräkning, utrustning och spelplanens utformning.

Banan har ett golv av betong, cement, plast eller konstgjort gräs.

Källa: Wikipedia

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt