Annons:

Rosander om beskedet:

Lars Rosander (C) tycker förstås att beskedet är tråkigt. Foto: Ossian Mathiasson

Rosander om beskedet: "Inte vad vi hade hoppats på"

Hjältevadshus verksamhet i Hultsfred kommer pausas med anledning av jättevarslet. Ett tråkigt besked, tycker kommunalrådet Lars Rosander (C).
– Det är inte vad vi hade hoppats på, säger han.

Annons:

Onsdagens besked att Hjältevadshus tvingas varsla 100 anställda om uppsägning får konskevenser även för företagets verksamhet i Hultsfred, som kommer att pausas. 

– Jag fick ett samtal om det här tidigare i dag och det kommer, som jag förstod det, att slå mot produktionen i Hultsfred och det är inte det vi hade hoppats på. Nu är det ju inte jättemånga som berörs, men det är väl någonstans kring tio anställda där och det är jättetråkigt, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunalrådet har ändå gott hopp inför framtiden.

– Vi hade hoppats på en större etablering här i Hultsfred. Det kan fortfarande bli så, men det kommer dröja i sådana fall. Om jag förstår dem rätt så har de en långsiktig plan här även om de tvingas skära ned för stunden. Vi får hoppas att det vänder, att reglerna ändras och att bostadsproduktionen kommer igång igen. Då kan verksamheten i Hultsfred också komma igång igen i ett senare skede. 

"Beror på budgeten"

Lars Rosander har förståelse för deras beslut, säger han.

– Har man inga orderböcker, så är det svårt. Så är det bara. Tyvärr beror väl det här mycket på den budget som ligger där man drog in statsbidraget till flerfamiljshus. Det kommer tillbaka i och med uppgörelsen mellan Centerpartiet, Liberalerna och regeringen. Frågan är om det kan återhämta sig när det träder i kraft igen. Det är småhusmarknaden som har minskat och det är till stor del beroende på amorteringskravet och lånemöjligheterna.

Hur ser du på betydelsen för regionen om varslet blir verklighet?

– Vi har folk från våra trakter som jobbar i Hjältevad och det kan innebära att man drabbas även om man inte jobbar i Hultsfredsfabriken. Samtidigt finns det möjligheter att det inte blir så allvarligt i slutändan, vi får se hur det här utvecklar sig under våren, om man vågar investera igen och kan få ihop kalkylen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt