Annons:

Hjältevadshus tvingas varsla – innebär konsekvenser för Hultsfred

Verksamheten i Hultsfred kommer att pausas. Foto: Ossian Mathiasson

Hjältevadshus tvingas varsla – innebär konsekvenser för Hultsfred

Hjältevadshus har dragit igång verksamhet i fabriken i Hultsfred i mindre skala. En effekt av att 100 anställda varslas om uppsägning är att verksamheten där kommer pausas.
– Förhoppningsvis kan vi komma igång igen, säger vd:n Pontus Eklind.

Annons:

I lite drygt ett år har Hjältevadshus haft igång fabriken i Hultsfred igen. Det blev en effekt av ett flertal starka år för Hjältevadshus – och det stora avtalet med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Men efter beskedet om att 100 anställda varslas om uppsägning på onsdagen kan vi också berätta att det får effekter för Hultsfredshus.

– Fabriken i Hultsfred har vi driftsatt och haft i drift i ett års tid. Hultsfredshus som varumärke kommer leva kvar och vi har haft en plan att takta på där. Det här kommer också att få konsekvenser för Hultsfred. Det beror på hur tankarna går och hur det går med varseltiden, men det kommer förmodligen att pausas under en period, säger Pontus Eklind, vd för Hjältevadshus och fortsätter:

– Men vi kommer inte demontera maskinparken utan vi förväntar oss att det endast blir tillfälligt. Vi har bara några få människor där, det handlar om en handfull lite drygt.

Pausas inte omgående

I Hultsfred har man gjort detaljer till SKL-husen.

– Det handlar om sådant som vi inte har haft plats för på fabriken i Hjältevad helt enkelt.

Verksamheten pausas inte omgående.

– Det kommer fortgå. Vi har projekt fram tills vecka 20 ungefär. Kortsiktigt innebär det inget för produktionen, men mot slutet av den här varselperioden så har vi lite lägre orderingång. Vi hoppas naturligtvis att det ska komma in ordrar under tiden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt