Annons:

STORFÖRETAGETS VD FÅR LÄMNA – KORT EFTER VARSLET

Pontus Eklind får lämna jobbet som vd för Hjältevadshus. Foto: Simon Henriksson

STORFÖRETAGETS VD FÅR LÄMNA – KORT EFTER VARSLET

För några veckor sedan varslade Hjältevadshus en stor del av sin personal. Nu får vd:n Pontus Eklind lämna sitt jobb.
Det skriver Pulsenkoncernen i ett pressmeddelande.

Annons:

På fredagen blev det klart att Pontus Eklind får lämna vd-posten i Hjältevadshus. Under Pontus Eklinds ledning har Hjältevadshus vuxit rekordsnabbt och blivit ett av Sveriges största och mest moderna husföretaget. 

Nu går företaget in i en ny fas vilket föranleder förändringar i ledningen av bolaget, skriver Pulsenkoncernen i ett pressmeddelande. Hjältevadshus har varit en del av koncernen sedan 2012.

– Både vi och hela småhusmarknaden har gått in i ett annat läge och vi ser att vi behöver ett nytt ledarskap inom bolaget för att möta de förändrade behoven på marknaden. Som ägare har vi ett långsiktigt engagemang i våra bolag och vi ser stor tillförsikt i att Hjältevadshus unika byggmetod och höga kvalitet kommer fortsätta vara med och förnya den svenska husmarknaden, säger koncernens vd Jonus Bartholdson i ett pressmeddelande.

Letar ny vd

Styrelsen har påbörjat arbetet med att hitta en ny vd efter Pontus Eklind, skriver man i pressmeddelandet. Ambitionen är att en ny vd ska presenteras före sommaren. 

Christian Meijer från Pulsenkoncernen kommer vara kontaktperson för bolaget tills vidare och kommer tillsammans med ledningsgruppen driva verksamheten från nu och framåt. 

Han har sedan januari 2019 varit engagerad i Hjältevadshus ledning.

I början av februari sa Pontus Eklind så här om jättevarslet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt