Annons:

Kollektivtrafiken får bra betyg av resenärerna – allt fler är nöjda

Både bland resenärer och bland allmänheten är allt fler mer nöjda med kollektivtrafiken i Kalmar län.

Kollektivtrafiken får bra betyg av resenärerna – allt fler är nöjda

Kollektivtrafiken i Kalmar län får bättre betyg jämfört med tidigare år. 85 procent säger sig vara nöjda med den senaste resan med Kalmar länstrafik, enligt den senaste Kollektivtrafikbarometern.

Annons:

Den årliga rapporten sammanfattar de månadsvisa undersökningarna av nöjdheten som görs och i Kalmar län har totalt 2 393 personer har intervjuats.

85 procent av de tillfrågade sa att de var nöjda med senaste resan med KLT, vilket ger länets kollektivtrafik en tredje plats bland de 20 län som finns med i undersökningen. Värt att notera är att det är den kraftigaste uppgången från föregående år av alla län. 

– Detta är glädjande siffror. Vi har under lång tid, i samarbete med entreprenörerna som kör våra bussar, arbetat konsekvent för att förbättra service, bemötande och reseupplevelse för resenärerna. Undersökningen är ett tydligt bevis på att arbetet ger önskat resultat. Viktigt blir nu att fortsätta det goda arbetet för att ytterligare öka nöjdheten bland länets resenärer, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell vid Kalmar länstrafik i ett pressmeddelande.

Den sammantagna nöjdhetsökningen bland resenärerna som ofta (varje vecka/månad) åker med KLT gick från 50 procent 2017 till 65 procent 2018, vilket är den största ökningen i landet. I den breda allmänhetens ögon är fler nöjda med KLT.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt