Annons:

Avdelningschefen om borttagna parkeringen: ”Är terräng”

Jens Karlsson är avdelningschef inom gata och park på ÖSK och menar att grusplanen är terräng. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Avdelningschefen om borttagna parkeringen: ”Är terräng”

Parkeringen framför orienteringsklubbens stuga i Hultsfred går inte att använda längre då den blockeras av en mängd stenar. Nu svarar Jens Karlsson, avdelningschef på gata och park på Östra Smålands kommunalteknikförbund, på kritiken.
– Grusplanen är terräng, säger han.

Annons:

Tidigare i veckan placerades en mängd stenar på grusparkeringen utmed Hagadalsgatan som orienteringsklubben har använt i drygt 40 år. Det var till följd av att orienteringsklubben hade lyft frågan om varför flera bilar hade fått parkeringsböter när de stod på parkeringen. 

– Grusplanen är terräng. Det är inom tätorterna förbjudet att parkera i terräng. Inget unikt för Hultsfreds kommun, säger avdelningschefen Jens Karlsson. 

Varför har det då kommit upp en mängd stenar?

– Stenarna har satts upp efter önskemål från orienteringsklubben om att minska risken att någon parkerar där. Detta har jag förklarat för dem, att vi inte kan skylta om förbud i terräng. Skulle vi göra det måste vi göra det på alla möjliga ytor där det är terräng och någon riskerar att parkera, säger Karlsson. 

Hur ser du på orienteringsklubbens kritik mot att ni har brustit i kommunikationen och inte gett dem någon information om att de inte får stå där längre?

– Jag har inte uppfattat någon kritik från föreningens sida i den dialog jag har haft med dem. Jag vill inte kommentera den kritik som är framförd via media och sociala medier utan välkomnar dem och andra att höra av sig direkt till mig eller mina anställda i så fall, så det inte riskerar att bli andrahandsinformation som kommenteras.

LÄS ÄVEN: Plötsligt blev parkering blockerad av stenar: "Kunde ha informerat bättre"

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt