Annons:

Han vill förhindra nedrustningen av Metropol

Tomas Gabrielsson vill inte se någon nedrustning av Metropol i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Han vill förhindra nedrustningen av Metropol

Tomas Gabrielsson kritiserar kommunens nedrustningsplaner av Metropol och vill inte att köket tas bort.
”Det finns ingen chans att få människor att betala höga entrépriser för föreställning med mat om det är catering som gäller”, skriver han till Hultsfreds kommun.

Annons:

Tomas Gabrielsson har en lång karriär som musikproducent och anser att Metropol är en av Sveriges absolut bästa konsertlokaler och har möjligheten att sitta och äta samtidigt som man ser en föreställning. 

”För att detta ska vara möjligt krävs att det finns ett fungerande kök. Det finns nu långtgående planer på att ta bortköket i stället för att renovera det som det borde göras i stället”, skriver han i en skrivelse till Hultsfreds kommun. 

I januari försattes företaget som drev restaurang Metropol i konkurs och sedan dess har dörrarna till restaurangen varit stängda. 

"Rimmar illa med att förstöra"

Gabrielsson vill inte att köket tas bort då det kan leda till att folk inte går dit längre. 

”Kvalitet är det enda som gäller om det ska komma folk till Hultsfred för att se bra artister inklusive mat. Det behövs göras en hel del åt Metropol men köket är det viktigaste för att det ska fungera och kommunen har ju tagit ett policybeslut om att Hultsfred ska vara en musikkommun och det rimmar illa med att förstöra förutsättningen för att få Metropol att kunna köra större artister än vad Hulingen mäktar med”, säger Gabrielsson.

Han menar att det behövs en administration som tar hand om all verksamhet, vilket inte bara handlar om musik utan om konferenser och utbildning med mera. 

”Det är lätt att riva ner men tar tid och kraft att bygga upp Metropol med en bra administration för all verksamhet och möjligheten att få hit större artister än de Hulingen kan ta är en garant för att Hultsfred återigen sätts på kartan som Sveriges musikkommun. Tänk på det och riv inte köket”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt