Annons:

Restaurang i Hultsfred har gått i konkurs:

Restaurang Metropol har gått i konkurs. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurang i Hultsfred har gått i konkurs: "Ingen vill prata om det"

Restaurang Metropol har hållit stängt en tid och tidigare i veckan försattes företaget Jopijebi AB, som driver restaurangen, i konkurs.

Annons:

Det blir från och med nu en lunchrestaurang mindre i Hultsfreds kommun sedan restaurang Metropol har slagit igen och företaget har gått i konkurs. 

Jenny Arnberg har jobbat på restaurangen och bekräftar att företaget har gått i konkurs men vill inte ge några ytterligare kommentarer om varför det har blivit så. 

– Jag har inte tid att prata. Det är nog ingen som vill prata om det, det är som det är, säger Jenny Arnberg och fortsätter:

– Jag lämnar inga kommentarer. Jag har inte tid nu. Tyvärr, du får leta efter någon annan som kan svara på dina frågor. 

"Blir ombyggnationer"

Det är Hultsfreds kommun som äger fastigheten på Rockcity och verksamhetschefen Putte Svensson Sahlin berättar att det är oklart hur det blir i framtiden. 

– Det är svårt att säga vad som händer i framtiden. Hela Rock City-fastigheten ska göras om och i framtiden blir det nog både ombyggnationer och omorganiseringar. Kommunen ser över bolagsstrukturen men det finns inga beslut tagna, säger Putte Svensson Sahlin och fortsätter:

– Det verkar vara en allmän trend med restauranger som går i konkurs. Jag har hört om flera konkurser i både Kalmar, Växjö och Karlskrona den senaste tiden så det är väldigt tufft att driva restaurang i denna region. Priserna är alldeles för låga för att gå det att gå runt och har man ingen annan verksamhet att kombinera med så är det väldigt svårt att få det att gå runt, säger Putte Svensson Sahlin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt