Annons:

Snabba ryck för scoutkåren – tar över Valborgsfirandet

Christian Nytorpet från Hultsfreds scoutkår tilldelades årets ungdomsledarstipendium av Lions Club Hultsfred i fjol. Nu tar scoutkåren över hela Valborgsfirandet vid Hulingens strand. Foto: Ossian Mathiasson

Snabba ryck för scoutkåren – tar över Valborgsfirandet

Lions Club Hultsfred har valt att sluta som arrangör av Valborgsmässofirandet i Hultsfred. Det är i stället Hultsfreds scoutkår som tar över firandet vid Hulingens strand.

Annons:

Christian Nytorpet, ordförande i Hultsfreds scoutkår, berättar att Lions Club Hultsfred ringde upp honom för någon månad sedan och sa att de hade tagit beslut om att inte fortsätta som arrangör av Valborgsfirandet vid Hulingens strand. 

– De sa att de inte hade tillräckligt med folk för att kunna genomföra evenemanget. Vi i scouterna har tänkt brasan i många år och nu fick vi frågan om vi ville köra det fullt och hålla i arrangemanget, säger Christian Nytorpet, ordförande i Hultsfreds scoutkår. 

Efter ett möte där scoutkåren sonderade terrängen och kollade hur stort intresset var kom deras positiva besked. 

– Det är viktigt att det finns ett Valborgsfirande i centralorten och vi såg möjligheten att det skulle funka. Vi anser att vi har tillräckligt med personer som kan hjälpa till, säger Nytorpet. 

"Känns som att vi är på banan"

Elden tänds vid 20-tiden av scouterna och det följs av sång av Vena-Kristdala manskör, vårtal av kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson och utdelning av Lions ungdomsledarstipendium. 

– Vi kommer ha lite fler aktiviteter för barn och ungdomar, bland annat fiskdamm, livlinekastning och chokladhjul, säger Nytorpet. 

Känner du att ni ligger i fas?

– Ja, absolut. Det känns som att vi är på banan. Vi är 15 personer som delar på uppgifterna och osäkerheten är hur mycket folk det kommer. Vi hoppas på god uppslutning och bra väder. 

Kommer ni fortsätta att arrangera Valborgsfirandet de kommande åren?

– Vi får ta ett år i taget och höra hur tankarna går men vi kan i alla fall se en fortsättning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt