Annons:

  • Majbrasan ersattes av en lägereld i Hultsfred

    Majbrasan tändes aldrig utan ersattes istället av en lägereld vid Valborgsmässofirandet i Hultsfred. Foton: Linus Johansson

  • Majbrasan ersattes av en lägereld i Hultsfred
  • Majbrasan ersattes av en lägereld i Hultsfred

Majbrasan ersattes av en lägereld i Hultsfred

När våren hälsades välkommen i Hultsfred i kväll blev det utan en traditionell majbrasa. Istället hade Hultsfreds Scoutkår tänt upp något som kunde liknas vid en lägereld. Mellan 400 och 500 personer kom till evenemanget.

Annons:

För första gången är det Hultsfreds Scoutkår som ansvarar för valborgsmässofirandet i Hultsfred.

– Vi fick frågan av Lions för några veckor sedan. De kände inte att de hade manskap för att fortsätta ansvara för det här. Tidigare har vi ansvarat för att tända brasan och förra året hade vi också hand om fiskdammen. Nu ansvarar vi för alltihop. Vi tycker att det är viktigt att det här firandet får en fortsättning, det är en kul grej, säger Christian Nytorpet från Hultsfreds Scoutkår.

Under kvällen kommer det också bli sång av Vena/Kristdala manskör samt vårtal av kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson. Som avslutning kommer Lions att dela ut ett ungdomsledarstipendium.

Majbrasan blev en lägereld

Dessutom kan besökarna roa sig med lotteri, fiskdamm, chokladhjul och livlinekastning.

Den traditionella majbrasan fanns förvisso på plats, men tändes aldrig.

– Det har att göra med att det är så torrt i marken. Vi kände inte att vi ville tända brasan och ta ansvar för den i det här läget. Istället gjorde vi upp en form av lägereld som vi kan hålla under kontrollerade former. Då blev det ändå en brasa som vi vet att många uppskattar med det här firandet, säger Christian Nytorpet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt