Annons:

Ny utdelning till lokal förening – så ska pengarna komma till användning:

Hultsfreds scoutkår tilldelas 45 000 kronor för att köpa in kajaker. Foto: Hultsfreds scoutkår

Ny utdelning till lokal förening – så ska pengarna komma till användning: "Fantastiskt"

Sparbanksstiftelsen Kronan har tillsammans med Swedbank delat ut nya pengar från den lokala potten. Hultsfreds Scoutkår tilldelas 45 000 kronor för att köpa in kajaker.

Annons:

För en vecka sedan delade Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank ut 15 000 kronor till hundföreningen Målilla Sökgäng 18, som driver Rosenfors hundarena i en före detta fabrikslokal på Lillesjövägen. 

I dag delades tre gånger så mycket pengar ut till en annan förening. Hultsfreds scoutkår tilldelades 45 000 kronor på en digital pressträff på måndagen. 

– Det är en viktig förening som får årets största belopp.  Helt underbart att vi har denna möjlighet att dela ut så mycket pengar, framför allt med tanke på den satsning som scoutkåren ska göra framöver. Det är roligt att främja ungdomsverksamheten som behövs i allra högsta grad, säger Sparbanksstiftelsen Kronans huvudman Tommy Rälg.

Christian Nytorpet, ordförande och ledare för "Utmanarna" i Hultsfreds Scoutkår, berättar att pengarna ska gå till att köpa in kajaker.

– Grymt kul att vi har blivit tilldelade de här medlen som vi ska förvalta väl. Riktigt, riktigt kul. Fantastiskt att vi har fått förtroendet och blivit beviljade de här pengarna. Vi kommer använda pengarna till att utveckla vårt friluftsperspektiv. Vi kommer köpa in kajaker. Vi har kanoter som det är i dag. Vi använder våra vandringsleder runt omkring till att uppleva friluftslivet, säger Christian Nytorpet. 

"Bra startskott till vår satsning"

Hultsfreds scoutkår har mellan 40 och 50 aktiva ungdomar mellan åtta och 19 år. 

– Det ger ett bra startskott till vår satsning. Planen i första läget är sex stycken kajaker, det kan bli fler i fortsättningen. Vi får se hur intresset ser ut. Så här långt har vi fått hyra kajaker vid något tillfälle. Nu blir vi mer fria till att kunna styra över det själva när vi har det i egen regi. 

Vad säger du om pengarna som tilldelas er förening?

– Det är ett stort belopp för en liten förening. Man måste sälja ganska mycket lotter för att komma upp i 45 000 kronor. 

Har ni haft mycket aktiviteter under coronapandemin?

– Vi har inte slagit av så mycket på takten. Vi fick ta ett stopp för att planera om. Vi ändrade om från fysiska till digitala möten med ett bra resultat. Många har varit glada att man har kunnat träffas när allt annat har legat nere. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt