Annons:

Målilla Sökgäng 18 belönas med 15 000 kronor för inköp av material till sin nya inomhusarena för träning av hundar. Marianne och Stefan Kärrman (mitten) tog emot checken från Sparbanksstiftelsen Kronans huvudman Tommy Rälg och Swedbanks kontorschef Ulf Månsson. Foto: Privat

Hundförening tilldelas femsiffrigt belopp: ”Mycket pengar för vår lilla förening”

Sparbanksstiftelsen Kronans första pengacheck är utdelad. Den relativt nystartade hundföreningen Målilla Sökgäng tilldelas 15 000 kronor som kommer väl till pass i den ständigt växande verksamheten. 
– Det är mycket pengar för vår lilla förening, säger kassören Marianne Kärrman.  

Annons:

I dag delade Swedbank och Sparbanksstiftelsen Kronan ut årets första peng på 15 000 kronor ur den lokala potten till Målilla Sökgäng 18, som driver Rosenfors hundarena i en före detta fabrikslokal på Lillesjövägen. 

Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan och Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred och Oskarshamn, lämnade över årets första check till föreningens kassör Marianne Kärrman och ordförande Stefan Kärrman. 

– Det är toppen att de har möjlighet att kunna lägga ett bidrag till oss som är en så liten förening. Vi var sex-åtta personer som drog igång föreningen och gjorde iordning en inomhushall för träning av hundar 2018. Föreningen har utvecklats så nu är vi 18 medlemmar. Alla fyrbenta och tvåbenta är välkomna så vi har inget krav på att man behöver vara medlem. Oavsett vad man gör med sin stora eller lilla hund så får man träna i hallen mot ersättning, säger Marianne Kärrman. 

Så ska pengarna användas

Föreningen Målilla Sökgäng 18 skickade in en ansökan om bidrag från Sparbanksstiftelsen Kronan och belönas nu med 15 000 kronor för att fortsätta utveckla verksamheten. 

– Det betyder att vi kan köpa in material för att kunna utveckla verksamheten och ge något tillbaka till våra medlemmar. Vi ska köpa in IGP-skul, som ser ut som indiantält där en sida är öppen, och en högtalare som ska användas när folk kör freestyle, det vill säga dans med hund till musik, säger Marianne Kärrman och fortsätter:

– Vi kommer gå ut och fråga våra medlemmar vad de har på sina önskelistor. Meningen är att pengarna ska gå tillbaka till medlemmarna. Vi som sitter i styrelsen kan bara ta emot deras önskelistor och vi försöker tillgodose så mycket vi bara kan. Det de har gett oss är mycket pengar för vår lilla förening. Vi kommer gå ut och tala om för andra föreningar att möjligheten finns.

"Fin lokal som de har gjort iordning"

Tommy Rälg tycker att det är väldigt roligt att ge pengar till lokala föreningar.  

– Det är roligt att premiera olika föreningar i kommunen, framför allt en hundklubb. Det händer inte så ofta att en hundklubb tilldelas pengar. Meningen är att de ska använda pengarna till hinder som de använder vid träning av hundar. Det är en fin lokal som de har gjort iordning, säger Tommy Rälg. 

Det är alltjämt förhållandevis få föreningar som har tagit chansen att ansöka om bidrag. 

– Vi vill gärna ha in fler ansökningar me det kommer ytterligare en utdelning framöver, säger Rälg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt