Annons:

  • Hultsfreds Sommarorkester hade all anledning att jubla i går. Sparbanksstiftelsen Kronan gav orkestern 25 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Jubilerande förening överraskades med pengacheck

Sparbanksstiftelsen Kronan och Swedbank delade på torsdagskvällen ut 25 000 kronor till Hultsfreds Sommarorkester.

Annons:

Det har nu gått 25 år sedan Hultsfreds sommarorkester drog igång sin verksamhet. Varje sommar är den populära orkestern ute i fyra veckor och radar upp spelningar. I år kommer orkestern, som består av ungdomar från många kommuner i Kalmar län samt några från Stockholm, genomföra 52 inplanerade konserter. 

På torsdagskvällen spelade orkestern på Lönnebergaträffen i Folkets Park i Hultsfred och efter några låtar gick Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan fram till scenen tillsammans med Ulf Månsson från Swedbank. 

Sparbanksstiftelsen överlämnade ett bidrag på 25 000 kronor till Hultsfreds sommarorkester från den lokala potten. 

– Är det någon gång som vi ska hylla en 25-åring så är det i kväll. Sparbankstiftelsen Kronan har en lokal pott för att främja idrotten och kulturen och i kväll får vi denna underbara möjligheten att dela ut 25 000 kronor till Hultsfreds sommarorkester. Nu vill vi gärna att de fortsätter i 25 år till. Orkestern är en kulturpunkt i Hultsfred och besöker många platser varje sommar, sa Tommy Rälg framme vid scenen. 

"Var en överraskning"

Thomas Åstrand är en av ledarna för sommarorkestern och har varit med sedan starten 1994. Han blev riktigt överraskad när han fick beskedet att 25 000 kronor trillar in i verksamheten. 

– Det var en riktig överraskning. Jag blir stum så jag får skärpa mig och tänka på vad jag ska säga. Jag vill säga ett stort och varmt tack till Sparbanksstiftelsen och Swedbank för pengarna. Det kommer till glädje för vår verksamhet, säger Thomas Åstrand.

Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred och Oskarshamn, ser ett stort värde i att de kan dela ut pengar till lokala föreningar med ungdomsintresse. 

– Vi på banken jobbar med samhällsengagemang och vill verkligen att orter och kommuner ska leva vidare och att den här typen av verksamheter ska utvecklas åt rätt håll. Då är det viktigt att vi kan vara med och bidra med en slant för deras utveckling, säger Ulf Månsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt