Annons:

Hultsfredsbygdens ridklubb får 30 000 kronor för en ny taklift från Swedbank och Sparbanksstiftelsen Kronan. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal förening tilldelas femsiffrigt belopp – så ska pengarna användas

Hultsfredsbygdens ridklubb får 30 000 kronor för att betala den nya takliften. Den gör det möjligt för ryttare med funktionsnedsättning att komma upp på hästryggen.
– Vi är väldigt tacksamma och kommer förvalta pengarna väl, säger Annika Fransson, ordförande i föreningen.

Annons:

I dag delade Swedbank och Sparbanksstiftelsen Kronan ut årets sista peng på 30 000 kronor ur den lokala potten till Hultsfredsbygdens ridklubb via ett digitalt möte till följd av den rådande coronapandemin. 

– Vi delar ut pengar ett par gånger om året och nu fick vi in en ansökan från ridklubben som har installera en taklift för rullstolsburna personer. Vi tycker att det är jätteroligt att dela ut pengar till ridklubben som har kommit igång efter en rejäl upprustning. Det blir som en nystart och då är det extra roligt att vi kan dela ut pengar till dem, säger Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan. 

Pengar till ny taklift

Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred och Oskarshamn, håller med Rälg. 

– Vi på Swedbank jobbar med samhällsengagemang och vill att samhällena ska växa inom idrott och många andra områden. Ridklubbens ansökan stack ut på ett positivt sätt. Det är kul att vara med och bidra med en slant, säger Ulf Månsson. 

Annika Fransson berättar att pengarna kommer gå till att betala den nya takliften.

– Om det kommer en person med funktionsnedsättning och sitter i en rullstol så kan man använda liften för att få upp personen på hästryggen. Man får åka rullstol upp på en ramp och då ställer man hästen vid rampen och förflyttar personen från rullstolen till hästen med hjälp av den nya liften, säger Annika Fransson. 

"Får hjälp att betala räkningen"

Föreningen har redan bytt taklift och den nya är dessutom installerad och klar. 

– Vi har installerat den för att vi var tvungna att byta ut den gamla liften som inte var godkänd. Nu får vi hjälp att betala räkningen. Vi hade varit tvungna att bekosta den själva i vilket fall som helst, säger Fransson och fortsätter:

– Vi är väldigt tacksamma och kommer förvalta pengarna väl. De kommer väl till pass. Jag hoppas att vi kan få in ännu fler funktionshindrade som vill rida. Nu finns alla möjligheter till det.

Hur går verksamheten nu när ni har dragit igång efter renoveringen?

– Det går över förväntan. Vi har många fler ryttare än vad vi hade räknat med så det går riktigt bra. Det enda problemet är väl att hitta fler hästar. Vi har tio hästar i dag varav två är inlånade. Vi skulle behöva några större hästar eftersom vi har många ponnys. Vi har många vuxna som står i kö och vill börja rida. Vi har fått tacka nej till en del för att vi inte har tillräckligt med stora hästar, det är ett angenämt bekymmer, säger Fransson.

"Alla ansökningar tas i beaktande"

Precis som i våras är det få föreningar som har tagit chansen att ansöka om bidrag.

– Jag vill att fler föreningar i Hultsfreds kommun går in och läser på för hur man kan få bidrag till olika saker. Alla ansökningar tas i beaktande för att se vad vi kan hjälpa till med, säger Ulf Månsson på Swedbank. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt