Annons:

Han är årets ungdomsledare i Virserum – uppmärksammas i kväll

Roberth Sundberg från Hjorten CC får Lions Clubs ungdomsledarstipendium för att han ger Virserums ungdomar en aktiv fritid. Foto: Ossian Mathiasson

Han är årets ungdomsledare i Virserum – uppmärksammas i kväll

Lions Club Virserum delar varje år ut ett ungdomsledarstipendium.
På kvällens Valborgsfirande på Strömsholmen får Roberth Sundberg priset för sitt jobb för barn och ungdomar inom Hjorten CC.
– Det är jätteroligt, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

Virserumsprofilen Roberth Sundberg, som driver ICA Nära Krysset i Virserum tillsammans med Peter Sundberg, är också väldigt aktiv i Hjorten Cross Country (Hjorten CC) som är inne på tredje säsongen med arrangerande cykelträningar i området vid Dackestupet i Virserum. 

– Det började med att vi skulle hitta ett komplement till skidåkningen under sommaren. Vi har observerat att alla vinteranläggningar satsar mycket på mountainbikecykling efter säsongens slut, säger Roberth Sundberg och fortsätter:

– Vi har träffat en ny målgrupp som kanske inte är så ointresserade av bollsporter så det är jätteroligt att kunna erbjuda detta, säger Sundberg. 

"Viktigt med en meningsfull fritid"

Nu får han uppskattning för sitt arbete när han tilldelas Lions Club Virserums ungdomsledarstipendium som ger honom ett stipendium på 4 000 kronor. 

– Det är jätteroligt att mitt engagemang för ungdomsidrotten belönas på det här sättet. Det är viktigt att våra barn och ungdomar får en meningsfull fritid med aktiviteter som leder till rörelse, säger Sundberg. 

Hur gick tankarna när du fick beskedet?

– Det var roligt men jag var bara tvungen att ringa min bror (Thommie Sundberg, ICA Nära Sundbergs i Mörlunda) och säga att jag inte kunde hjälpa honom med inventeringen på kvällen, säger han och fortsätter:

– Drivkraften har aldrig varit något problem för mig men det är jättekul att få en sådan utmärkelse. Jag får ett extra sug till att fortsätta. Det finns otroligt många duktiga ungdomsledare som lägger ner sin själv i Virserum, det uppskattar jag. Det kommer mycket ungdomar som ska ha något att göra och då är det roligt att vi kan erbjuda cyklingen. Det är en sport som växer något otroligt i Sverige.

Så blir firandet i Virserum och Järnforsen

Han berättar det ligger runt 20 ungdomar från sex år upp till 15 år som har fått upp ögonen för mountainbike. 

– Det vi jobbar med nu är att bygga en teknikbana på området och vi har som mål att få ut fler ungdomar på tävlingar. Det är absolut inget krav och det är upp till en själv att bestämma hur mycket man vill satsa.

Lions Club Virserum arrangerar i vanlig ordning Valborgsfirandet på Strömsholm i Virserum och gör det med musik, tal, utdelning av stipendiet och en Valborgsbrasa. Rosenfors Musikkår står för musikunderhållningen och Virserumsprofilen Frank Axelsson är vårtalare. Valborgsbrasan vaktas som vanligt av Virserums egna brandmän. 

I grannorten Järnforsen blir det firande vid Järnsjön med vårtal av Gösta Erlandsson och musik från Rosenfors Musikkår. Det är samhällsföreningen i Järnforsen som svarar för firandet i Järnforsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt