Annons:

Virserums tennisbana mår dåligt: ”Kan inte göra något”

Marcus Andersson från Virserums tennisklubb vet inte riktigt hur framtiden ser ut för föreningens översta tennisbana på grund av bevattningsförbudet. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums tennisbana mår dåligt: ”Kan inte göra något”

Den ena tennisbanan i Virserum ska göras om till padelbana. Vad som händer med den andra banan är oklart.
– På den kan vi inte göra något på grund av bevattningsförbudet, säger Marcus Andersson, sekreterare i Virserums tennisklubb.

Annons:

Virserums tennisklubb har två stycken tennisgrusplaner i anslutning till Virumsvallen i Virserum. 

Dagens Hultsfred rapporterade nyligen om att tennisbanan, som ligger närmast parkeringen och har gått i träda, ska bli en padelbana där Hultsfreds kommun kliver in med pengar för att finansiera satsningen. 

"Måste hitta annat alternativ"

Framtiden är dock oviss för den översta planen som inte mår bra på grund av bevattningsförbudet, vilket leder till att den spricker och blir torr och svårspelad. 

– Det går åt så otroligt mycket vatten för att hålla igång en grusbana som egentligen behöver bevattning året om. Nu råder bevattningsförbud sedan den 1 maj och det är bara så det är, säger Marcus Andersson och fortsätter:

– Det är en viktig fråga för oss, vad ska vi göra med den översta tennisbanan? Vi vill givetvis ha en grusplan men kommer det här klimatet och värmen hålla i sig så måste vi hitta ett annat alternativ.

Vad kan det handla om för typer av tennisbanor i så fall?

– Det kan bli konstgräs eller asfaltbanor och nu finns det någon ny variant av asfalt som är okej att spela på. 

Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen känner till problematiken som Virserums tennisklubb brottas med. Det är dock oklart om kommunen tänker kliva in och hjälpa till.  

– Vi har inga sådana planer, det är Virserums tennisklubb som får svara på det. Vi har bara fått i uppgift att hjälpa till med banan som ligger i träda. Det är ett beslut som de måste ta för att hitta sin finansiering för det, säger Tommy Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt