Annons:

  • PADELBANA SKA BYGGAS I VIRSERUM OCKSÅ: ”JAGAR YTTERLIGARE FINANSIERING

    Virserums tennisklubbs andra tennisbana, den som ligger närmast parkeringen, kommer göras om till en padelbana. Foto: Ossian Mathiasson

  • PADELBANA SKA BYGGAS I VIRSERUM OCKSÅ: ”JAGAR YTTERLIGARE FINANSIERING

    Tennisbanan har inte varit i speldugligt skick under flera års tid men nu blir det ändring på den saken.

PADELBANA SKA BYGGAS I VIRSERUM OCKSÅ: ”JAGAR YTTERLIGARE FINANSIERING"

En padelbana ska komma på plats i Hultsfred. Även i Virserum ska en tennisbana göras om till padelbana med ekonomisk stöttning från Hultsfreds kommun.
– Vi hoppas på att vi ska ro det i land, säger Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons:

I går kväll berättade Dagens Hultsfred att Hultsfreds kommun ska bygga en padelbana på en av tennisbanorna vid Hagadals sim- och sporthall. 

Det är inte bara i Hultsfred som man kan spela padeltennis framöver. Den populära sporten kommer även till Virserum.  

På tennisbanan som ligger närmast parkeringen vid Virumsvallens anläggning ska det uppföras en padelbana. 

– Vi har avsatta pengar i kultur- och fritidsförvaltningens budget för att snygga till just den tennisbanan som är i dåligt skick och har gått i träda. Vi ska lösa det så att vi kan få igång en padelbana, säger Tommy Carlsson. 

"Jagar ytterligare finansiering" 

Tommy Carlsson har tillsammans med Hultsfreds kommuns kultur- och fritidschef Tommy Svensson Pöder samt Niclas Torstensson och Marcus Andersson från Virserums tennisklubb spånat på flera lösningar och kommit fram till en padelbana känns mest lämpligt. Målsättningen är att padelbanan ska komma på plats under 2019. 

– Ja, absolut. Det siktar vi på. Vi jagar egentligen ytterligare finansiering. Vi hoppas på att vi kan dra igång det ganska snart men det är alltid en procedur innan den är på plats, säger Tommy Carlsson. 

Hur ser kostnadsbilden ut?

– Någon exakt kan man aldrig säga men vi får nog räkna med 500 000 kronor. Vi får skjuta till mer än 150 000 kronor som vi har avsatt i vår budget. Kommunen kommer i alla fall dra sitt strå till stacken och det mesta realistiska är att padelbanan står klar i höst, säger Carlsson och fortsätter:

– Ingenting är upphandlat och processen innan man drar igång tar rätt lång tid. Vi är i mitten av maj och kommer man igång så rullar det på ganska snabbt.

Tennisbanan ligger i träda

Marcus Andersson, sekreterare i Virserums tennisklubb, har en stor förkärlek till padel och tror att det skulle betyda massor när Virserum får en padelbana. 

På tennisbanan, där det ska skapas en padelbana, växer träd, ogräs och andra olägenheter.

– Det finns ett jättestort intresse kring padel och vi tror och hoppas att många kommer få upp ögonen för det. Vi hoppas att folk blir nyfikna, säger Marcus Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt