Annons:

Ny multiarena står klar i Hultsfreds kommun – besiktning i dag

Multiarenan i Mörlunda är klar och ska besiktas på torsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Ny multiarena står klar i Hultsfreds kommun – besiktning i dag

Den nya multiarenan i Mörlunda står klar. I dag väntar slutbesiktningen. 
– Jag hoppas att allt är rätt så den kan nyttjas efter besiktningen, säger Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons:

Efter många om och men blir det en multiarena mellan Emådalskolan och idrottshallen i Mörlunda. Från början var tanken att göra om den gamla grustennisbanan till en multiarena men när inte Boverket klev in med pengar väcktes tanken på en underhållsfri konstgräsbana. 

"Lite förskjutningar"

Under våren kom vändningen med att det ska byggas en multiarena i Mörlunda. I slutet av augusti levererades all utrustning och nu står den klar. 

– Arbetet är slutfört och vi har besiktning i morgon (läs i dag). Den sista fastställda tidsplanen har vi följt trots att det har blivit lite förskjutningar längs med vägen. Nu har det löpt på bra, säger Tommy Carlsson och fortsätter:

– Alla turer fram och tillbaka har gjort att det har dragit ut på tiden. Nu är alla överens om att det är den bästa lösningen. Jag tror verkligen på det. 

Carlssons förhoppning är att kommunens senaste multiarena går att nyttja efter dagens besiktning. 

– Det är i princip en kopia av den som står i Vena och den har vi varit väldigt nöjda med. Man vill ändå ha besiktningen så vi godkänner det de har levererat och installerat. Vår förhoppning är att den ska nyttjas efter besiktningen. Skulle det vara något så får vi naturligtvis skjuta på öppningen. 

Det finns inga planer på att anordna en invigning till följd av rådande situation med coronapandemin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt