Annons:

Klart: Så mycket får kommunen betala för Prolympias skolskjutsar

Hultsfreds kommun ska betala 310 000 kronor för Prolympias skolskjutsar under nästa läsår. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Så mycket får kommunen betala för Prolympias skolskjutsar

Friskolan Prolympia får betala 11 000 kronor per elev och läsår för skolskjutsarna under kommande läsår, vilket rör sig om 330 000 kronor. Hultsfreds kommun ska betala 310 000 kronor.
– Vi hade velat få till ett bättre avtal och det är ett steg i rätt riktning, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Det har pågått nya förhandlingar om hur mycket Prolympia i Virserum ska betala för skolskjutsarna under läsåret 2019/20. 

Oppositionen med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har stridit för sin sak att Prolympia ska betala mer och kommunen mindre. 

Under gårdagskvällen gav kommunfullmäktige klartecken för det nya förslaget, som innebär att Prolympia betalar 11 000 kronor per elev och läsår och det handlar om totalt 30 elever. Det betyder att deras kostnader uppgår till 330 000 kronor och Hultsfreds kommuns kostnad landar på 310 000 kronor. Det nya avtalet innebär att kommunen har höjt Prolympias kostnad med 2 000 kronor per elev och läsår. 

Kostnaden för höstterminen 2019 ryms inom befintlig budget och kostnaden för vårterminen 2020 överlämnas till budgetberedningen inför budget 2020.

"Ett steg i rätt riktning"

Prolympia ska i övrigt anpassa skolskjutstiderna till de kommunala skolskjutsarna så att inte extra skolskjutsturer uppstår och ger onödiga kostnader.

– Det är ett ämne som har diskuterats fram och tillbaka. Man kan givetvis önska sig att man får till ett längre avtal, då hade det blivit mer lugn och ro. Detta var ett steg i rätt riktning även om vi hade önskat att Prolympia skulle betala mer, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren (M) gick också fram under kvällens fullmäktigemöte i Virserum och anser att det är en bra överenskommelse.

– Vi har fått till ett bra avtal och jag tycker att Prolympia tar ett bra ansvar. Sen nådde vi inte hela vägen fram med ett längre avtal men jag ser ljust på framtiden och tror att vi kommer lyckas nästa år, säger Pär Edgren (M).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt