Annons:

Ölvebrings idé blev verklighet:

Stefan Ölvebring har gjort om Klubben i Hultsfred till en utställningslokal som fokuserar på Hultsfredsfestivalen och Rockparty. Foto: Ossian Mathiasson

Ölvebrings idé blev verklighet: "Turisterna förväntar sig det"

Stefan Ölvebrings utställning om Hultsfredsfestivalen och Rockparty i Klubben-lokalen har invigts.
– Jag är nöjd med resultatet. Det har gått bra att göra den och vi har fått med det vi vill visa upp, säger Stefan Ölvebring.

Annons:

Stefan Ölvebring var en av personerna som såg till att The Walk, den två kilometer långa hyllningen till Hultsfredsfestivalen, kom till och invigdes förra hösten. 

Han fick under våren tanken att göra om Klubben till ett museum där han fokuserar på Hultsfredsfestivalens historia och Rockpartys arbete. 

I dag hade den nya utställningen invigning och besöktes av drygt 100 personer. 

– Jag tycker att vi har gett en ganska bra bild av föreningen och festivalen. Orten Hultsfred är känd för en enda sak och då måste det finnas en utställning i mitt tyckte. Kommer man hit som turist så förväntar mig sig att det ska finnas något liknande, säger Stefan Ölvebring. 

Mest besökare under första timmen

Under den första timmen efter att de slagit upp portarna på nationaldagsförmiddagen kom det mest besökare till Klubben. 

– Ja, helt klart. Då var det absolut mest. Vi hade väl runt 50–60 personer under första timmen. Jag uppskattar att det blir 100 besökare på hela dagen. Alla som har kommit hit har uppskattat utställningen. Man får lite av varje, säger Ölvebring. 

Finns det något speciellt som besökarna fastnade vid?

– Nej, egentligen inte. De har varit precis överallt. Många stannade och tittade på pressklick genom åren och festivalens ekonomiska resultat från 1986 och 2007 var också intressant, säger Ölvebring och fortsätter:

– Här kan man hitta mer om föreningen Rockparty medan The Walk fokuserar mer på Hultsfredsfestivalen. 

Utställningen håller öppet i sommar

Om man missade dagens utställning ger Ölvebring lugnande besked. 

– Veckan efter midsommar kommer vi hålla öppet under fyra timmar varje vardag. I framtiden har vi inte fastlagt hur det kommer vara, säger Ölvebring.

Den svenske komikern ”Geta” Lööf, som är mest känd för sina framträdanden som ”Gula gubben” och var iklädd gul träningsoverall på Hultsfredsfestivalen, var på plats på Klubben i den gula dräkten. 

– Han var på festivalen sedan 1991 och blev som en figur, många förknippade honom med festivalen. Jag behövde inte fråga om han ville komma, han sa det själv. Han har två gula dräkter och vi har en av dem. Den kan man se i utställningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt