Annons:

Hultsfred har lägst sjukfrånvaro i länet:

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har länets lägsta sjukfrånvaro. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfred har lägst sjukfrånvaro i länet: "Glädjande som arbetsgivare"

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har den lägsta sjukfrånvaron med 6,23 procent i arbetad tid i Kalmar län under 2018.
– Det är glädjande som arbetsgivare, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Frisknärvaron i hela Hultsfreds kommun ligger på 94,4 procent och för socialförvaltningens del ligger frisknärvaron på 93,8 procent. 

När siffrorna presenterades för några månader sedan ville Per-Inge Pettersson att förvaltningen skulle se över möjligheten att jämföra sjukfrånvarostatistiken med andra kommuners socialförvaltning. 

För Hultsfreds kommuns vidkommande är det en trevlig läsning med 6,23 procent, vilket betyder att det är den lägsta sjukfrånvaron i jämförelsen på länsnivå. 

– Vi kommer givetvis alltid ha sjukfrånvaro men andra aspekter som arbetsmiljö och arbetsvillkor är bra. Trivseln på jobbet kan man indikera när man har låg sjukfrånvaro, man vill gå till jobbet och känner att man bidrar till en god insats. Denna redovisning visar att vi är på rätt väg med vår personalpolitik, säger Per-Inge Pettersson. 

Fakta

Så här ser statistiken ut vid några av länskommunernas socialförvaltning: Hultsfred (6,23 procent), Emmaboda (6,72), Västervik (7,32), Högsby (7,33), Borgholm (8,08), Mönsterås (8,40), Vimmerby (8,60) och Oskarshamn (9,58). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt