Annons:

Rock City får ny utformning – så ska evenemang bli verklighet framöver

Rock City-fastigheten blir ett renodlat fastighetsbolag när Svenskt Rockarkiv flyttar till centrum. Foto: Ossian Mathiasson

Rock City får ny utformning – så ska evenemang bli verklighet framöver

Rock City i Hultsfred kommer förändras. Musiken får mindre utrymme samtidigt som utbildningarna växer och fler lokaler skapas. Avsikten är att modulerna ska avvecklas och konserthallen blir kvar.

Annons:

Under det senaste året har projekteringen av förändringar av verksamheterna som finns på Rock City pågått. 

Det har hänt en hel del där det första var att genomföra fusionen av Campus Hultsfred och Vuxenutbildningen till nya Lärcentrum. 

Fler utbildningslokaler

I och med Svenskt Rockarkivs flytt till det nya biblioteket under våren 2020 så är förslaget att rockarkivet flyttas från Rock City AB till kultur- och fritidsförvaltningen.

– Då försvinner syftet med att ha verksamheten i ett eget bolag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det finns inte längre någon restaurang i Rock City-fastigheten och tanken är att köksavdelningen görs om för att bli likt ett mottagningskök vid olika evenemang. Det ska skapas en cafédel där man har möjlighet att köpa enkla maträtter under dagarna. 

När Svenskt Rockarkiv flyttar upp till centrum finns möjligheten att skapa fler lokaler till de befintliga och nya utbildningarna. 

– Avsikten är att avveckla modulerna som står utanför Rock City och skapa fler utbildningslokaler i huset, säger Lars Rosander. 

"Vill satsa på evenemang"

Rock City AB kommer framöver bli ett renodlat fastighetsbolag och konserthallen blir kvar för att kunna arrangera stora evenemang. 

– Vi har beslutat att ta fram en evenemangsstrategi. Evenemang som mässor och konserter är en del av den verksamhet som har bedrivits i byggnaden så vi kommer behålla den stora konserthallen, säger Lars Rosander. 

Det är kultur- och fritidsförvaltningen som övertar organisation och budget för uppdraget med evenemangsstrategin. Kommunledningen skjuter till strax över en miljon kronor för att jobba med evenemang av olika slag. 

– Vi vill satsa på att det ska finnas fler evenemang i Hultsfred, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt