Annons:

Kommunen köper kvarvarande modulbyggnad för miljonbelopp:

Hultsfreds kommun äger från och med nu den kvarvarande modulbyggnaden intill Rock City-fastigheten i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Kommunen köper kvarvarande modulbyggnad för miljonbelopp: "Långsiktigt behov"

Den ena modulen vid Rock City-fastigheten är nedmonterad. Nu står det klart att Hultsfreds kommun köper den andra modulen som de har hyrt i flera år. 
– Vi har köpt den för 5,2 miljoner kronor, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

De två modulerna, som i flera års tid har stått på grusparkeringen utanför Rock City-fastigheten i Hultsfred, har kostat 1,6 miljoner kronor att hyra varje år. En av modulerna försvann i början av året och avsikten har hela tiden varit att den andra modulen ska monteras ner och fraktas iväg i sommar. 

Nu raseras den tanken med att kommunen kliver in och köper den kvarvarande modulen, något som Dagens Hultsfred rapporterade om i februari månad. 

– Den ena modulen är nedpackad och ska återtas av ägarna men den andra modulen köper vi loss. Vi ser att vi har ett långsiktigt behov av modulen i och med att vi förändrade investeringsplanerna för Rock City-fastigheten i och med att anbuden var alldeles för höga. Vi avbröt upphandlingen och ska titta över det hela med vissa ombyggnationer invändigt samtidigt som vi förvärvar modulen. Modulerna är moderna, funktionella och vi ser att vi har ett långsiktigt behov också, säger Lars Rosander. 

Modulköp för miljonbelopp

Prislappen för att köpa loss den hyrda modulen som används till SFI-undervisningen landar på 5,2 miljoner kronor. 

– Tanken är att modulen ska vara på just den platsen. Det finns en möjlighet att flytta den om behovet skulle ändras och om vi behöver den på annan plats i Hultsfreds kommun.

Kommer ni kunna skapa tillräckligt mycket utbildningslokaler i Rock City-fastigheten?

– Ja. Svenskt Rockarkiv flyttar snart till nya biblioteket och vi tillskapar fler undervisningslokaler, fler grupprum, disponerar om vissa ytor, flyttar om och bygger till så det är ett antal miljoner som vi investerar på Rock City men vi håller på med projekteringen för stunden. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Nu projekterar vi på nytt, det måste snart vara klart för att kunna upphandla den här mindre ombyggnationen men det är ändå ett antal miljoner som det kommer kosta.

Kan eventuellt köpa fler moduler

Lars Rosander ser många fördelar med att ha en modulbyggnad. 

– Den finns på plats och det är moderna, funktionella lokaler med bra ventilation och isolering. De som vistas i modulerna trivs. Även om SFI-undervisningen inte är i samma byggnad som övriga utbildningar så är modulen på området och fungerar bra. Då köper vi loss den och använder den långsiktigt. 

Har ni planer på att förvärva fler moduler som ni hyr i dagsläget?

– Nej, vi har inte diskuterat det än. De går på hyreskontrakt men allteftersom behoven förändras så kan det bli samma ställningstagande, att vi förvärvar någon modul men det har vi inte diskuterat än. Vi får se framöver hur behoven utvecklas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt