Annons:

Nytt kontantcenter i Hultsfred – här kan man ta ut euro

Hultsfred får ett nytt kontantcenter som sätts igång i slutet av denna vecka. Foto: MostPhotos/Genrebild

Nytt kontantcenter i Hultsfred – här kan man ta ut euro

Under 2019 ska Bankomat öppna 30 nya kontantcenter där man både kan ta ut och sätta in sedlar. Ett av dem finns i gallerian i Hultsfred.
– Automaterna beräknas vara igång i slutet av veckan, säger Jenny Danielsson, pr- och kommunikationsansvarig på Bankomat.

Annons:

De digitala betalsätten ökar men Bankomat menar att efterfrågan på att ta ut och sätta in kontanter fortfarande är stor bland svenskarna. 

Under året kommer Bankomat öppna ett 30-tal kontantcenter och har sammanlagt över 1 800 kontantcenter på mer än 500 orter i Sverige. 

I kontantcenter går det givetvis att ta ut och sätta in pengar men det kan också gå att, beroende på vilka tjänster kortutgivaren erbjuder, få kontoutdrag, göra överföringar och ändra pinkod. I kontantcentret i Hultsfred går det också att ta ut euro. 

– Det är två automater som har kommit på plats i gallerian i Hultsfred. I den ena automaten kan man sätta in och ta ut svenska kronor och i den andra kan man ta ut euro och svenska kronor, säger Jenny Danielsson.  

Därför blir det kontantcenter i gallerian

Kontantcenter placeras framför allt i gallerior och andra trygga miljöer där många människor är i rörelse. 

– Vi jobbar mycket med kontantcenter och försöker hitta ställen där människor är i rörelse och uträttar andra ärenden. I gallerior är det ofta ljust och upplyst, säger hon. 

Det finns sedan tidigare två bankautomater i Hultsfred och deras framtid är osäker. 

– Det är oklart om det blir någon förändring, vi tittar ständigt över vår automatpark. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt