Annons:

Nu börjar marksaneringen av Vartaområdet – arbetet medför buller

Nu börjar marksaneringen av Vartaområdet i Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

Nu börjar marksaneringen av Vartaområdet – arbetet medför buller

Marksaneringen är den sista etappen i saneringsarbetet av den före detta batterifabriken på Vartaområdet i Hultsfred. Nu har arbetet dragits igång och beräknas vara färdigt i december 2019.

Annons:

Det är på Hultsfreds kommuns hemsida som de berättar att marksaneringen av den före detta batterifabriken i Hultsfred är igång, vilket innebär att förorenad jord schaktas bort från området och ersätts med krossad betong och ren jord. 

Byggnaderna sanerades och reva under förra året och när markarbetet är klart före årsskiftet ska kommunen börja bygga vägar och VA-infrastruktur på området, som därefter ska användas som industrimark.

NCC ska utföra arbetet och blir entreprenör för marksaneringen medan Statens Geologiska Undersökning (SGU) är projektledare för saneringsprojektet. 

Arbetet leder till buller

Arbetet kommer innebära en del buller i Hultsfred och det finns gränsnivåer för detta som entreprenören ska hålla sig till. 

”För att minimera den tunga trafiken inne i samhället kommer trafiken från området att ledas norrut på Nytorpsvägen. Arbetena på området får normalt bara hålla på mellan klockan 07 och 16. För att det inte ska damma från området kommer dammbekämpning att göras, och alla fordon som kör ut från området ska vara rena”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Fastigheten, som ägs av Hultsfreds kommun, är förorenad av bly och ligger ytligt. Schaktningen kommer göras som mest två meter under markytan och det handlar om drygt 12 000 kubikmeter förorenad jord som ska schaktas upp och köras vidare till deponi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt