Annons:

  • Roséns idéer ska höja upplevelsen i centrum: ”En del är säkert omöjliga

    Kenneth Rosén, känd för att vara med i Lifvens, har blivit Hultsfreds kommuns idéspruta. Foto: Jakob Karlsson

  • Roséns idéer ska höja upplevelsen i centrum: ”En del är säkert omöjliga

    Kenneth Rosén, känd för att vara med i Lifvens, har blivit Hultsfreds kommuns idéspruta. Foto: Jakob Karlsson

Roséns idéer ska höja upplevelsen i centrum: ”En del är säkert omöjliga"

Kenneth Rosén, en av sångarna i Lifvens, är starkt förknippad med musiken i Hultsfred. Just nu jobbar han för fullt med att lämna förslag på hur centrumkärnan i Hultsfred ska kunna utvecklas.
– Jag citerar Putte Svensson Sahlin som har sagt ”Om någon skulle landa med en fallskärm så vore det häftigt om personen i fråga kan säga att man har landat i Hultsfred”, säger Kenneth Rosén.

Annons:

Det var under senvåren som kommunchefen Lars Rönnlund tog kontakt med Kenneth Rosén för att kolla om han hade möjlighet att hjälpa till med projektet Hultsfred Makeover.

– Jag frågade om han ville ge kreativa inspel i hur vi kan gifta ihop musikvarumärket Hultsfred ännu starkare i centrum när vi bygger nytt bibliotek, flyttar på Rockarkivet och gör många andra positiva saker i centrum. Kenneth har varit med i Hultsfred så pass länge att han kan mycket historia som förstärker varumärket, säger Lars Rönnlund. 

Det kommande biblioteket, som beräknas stå klart våren 2020, kommer innehålla väldigt mycket högteknologiska lösningar med modern teknik och teknik. 

– Vi gav honom i uppgift att tänka fritt på hur det kan flöda ut på de centrala gatorna och vara en attraktiv plats där man direkt ser att man är i Hultsfred. Första touchen kommer i slutet av september. Vi får se om det är något som vi kan omsätta i takt med att vi renoverar biblioteket, säger Rönnlund. 

"Väldiga förutsättningar"

Att Hultsfredsprofilen Kenneth Rosén fick detta uppdrag gör honom glad och inspirerad. 

– Jag har blivit tillfrågad som en slags idéspruta. Jag tänker naturligtvis mycket musik och på vår musikhistoria i Hultsfred med festivalen, den musikhistoria som fanns innan festivalen och den som i allra högsta grad är levande, säger Kenneth Rosén. 

När han ska berätta vad han vill se i Hultsfreds centralort framöver väljer han att citera Hotell Hulingens ägare Putte Svensson Sahlin. 

– Han har sagt ”Om någon skulle landa med en fallskärm så vore det häftigt om personen i fråga kan säga att man har landat i Hultsfred”. Vi har sådana väldiga förutsättningar för att ta tillvara på musikhistorien. Jag ska komma med idéer för delen av gågatan (Bryggerigatan) som byggs om men jag har idéer som sträcker långt utanför gågatan, säger Rosén och skrattar. 

"En del är säkert omöjliga"

I slutet av september ska Rosén presentera sina skisser och idéer för hur man får in temat med musik i centrala Hultsfred.

– Jag tar inte hänsyn till vad det kostar eller hur svårt det är. En del saker är säkert omöjliga men de kommer vara en inspiration till vad man kan göra i stället eller i mindre skala. En del är enkla och kan ge stor effekt. 

Hur är det att gå med ett sådant projekt?

– Det är spännande. Man gör något på ett vitt papper och långt ifrån alla idéer kommer från mig. Jag samlar på mig idéer från andra personer som jag har pratat med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt